Засудили чоловіка, який продав на ринку $5

Поділитися

5dollarbillУ Львові суд оштрафував чоловіка, який продав на Краківському ринку $5, чим порушив правила про валютні операції.

Як зазначено у судовому вироку, 23 грудня 2014 року, перебуваючи на території Краківського ринку, чоловік продав $5 за 90 грн. Працівники міліції, які стали свідками купівлі-продажу, оформили протокол.

У судовому засіданні чоловік повністю визнав факт вчинення правопорушення та просив не застосовувати суворого стягнення.

Такі дії, відповідно до українського законодавства, кваліфікуються як адміністративні правопорушення та караються штрафом від 510 до 748 грн або попередженням. Відтак Галицький районний суд Львова оштрафував чоловіка на 510 грн. Крім того, із чоловіка стягнули 36 грн судового збору.

Зазначимо, що відповідно до ст. 162 КУпАП (порушення правил про валютні операції) притягуються до відповідальності не тільки ті, хто купує валюту, а й ті, хто її продає. Причому у тих, хто купує валюту з порушеннями, відповідно до законодавства, її конфісковують в дохід держави.

Таким чином від початку року у Львівській області за купівлю-продаж валюти на «чорному» ринку покарали понад 30 осіб. У судових вироках переважно фігурують суми від 5 до 20 доларів США або такі ж дрібні суми у польських злотих.

Додамо, що максимальне покарання за таке правопорушення становить 748 грн і воно не залежить від суми купленої чи проданої валюти.

zaxid.net

 

Тернопіль попрощався з бійцем Віталієм Лотоцьким

Суд розширив права повій