А cотню вже зустріли небеса

Поділитися

Події лютого 2014року перетворилися у справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей. Тоді увесь світ зрозумів: ніщо не зможе зламати той дух, ту жагу до свободи, які генетично закладені у душі народу.
За ініціативою центральної районної дитячої бібліотеки та за участю бібліотекаря Вітвіцької Л.П. у Теребовлянській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 було проведено вечір пам’яті, присвячений Небесній Сотні.
Тривожно линули звуки пісні «Пливе кача…» У хвилині мовчання схилили голови учасники вечора пам’яті і думками повернулися туди , на Майдан Гідності, де смерть і велике прагнення бути вільними сплелись воєдино. Щире слово заступника директора по роботі з дітьми Теребовлянської ЦБС Людвіковської Г.О., яка була ведучою заходу, емоційний виступ учителя історії Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Строєвус О.В., юнацький запал учнів 10 класу, які у віршах передали біль і тугу за загиблими патріотами, відео реальних подій відтворили страшну картину тих днів.
Повчально та щиро виступили учасники Майдану Іван Костик, Олег Уруський, Ярослав Вівчар, які привезли із собою каски, бронежилет, щит, бруківку, синьо-жовтий, але почорнілий від шинного диму і людської скорботи, стяг із надписом «Теребовля».
Кульмінацією заходу став прихід учасника АТО Михайла Субчака, якого присутні зустріли стоячи та під бурхливі оплески. Михайло був небагатослівним. Але ті кілька речень про події на Сході України були сповнені глибокого патріотизму, відданості ідеї та переконанням. Затамувавши подих, учні ловили кожне його слово. У своїй бесіді запрошений згадав Віктора Семчука, з яким разом вступали у перший бій. Михайло висловив учням школи слова вдячності від воїнів АТО за духовну підтримку, яка передана у листах та малюнках, подарунках-оберегах, подякував найменшим учням школи, які підготували солодкі подарунки, старшокласникам за книги та листівку. Усі присутні побажали воїну перемоги, сили духу, витривалості, швидкого повернення додому та подарували образок Матері Божої, щоб берегла його у найтяжчі хвилини.
З патріотичним словом звернулися до учнів школи заступник голови районної ради Заноз Тетяна Тарасівна та перший заступник голови райдержадміністрації Кривокульський Анрій Богданович.
Зазвучав гімн держави… І не було жодного сумніву в тому, що в актовій залі школи виховуються і ростуть щирі українці, патріоти рідної землі.
Вітвіцька Л.П., бібліотекар школи
Дмитрик О.П., заступник директора
з навчально-виховної роботи

Податківця спіймали на хабарі у 30 тисяч гривнь

Парубій задекларував земельну ділянку, квартиру та автівку Suzuki SX-4