До військових звернувся відкрито волонтер Тарас Чмут

Поділитися

10734139_328852483967071_4042917620085062889_nШановні (і не дуже) військовослужбовці, члені їх родин і просто співчуваючі. За останні 2 дні у нас якийсь нереальний наплив замовлень і прохань. Такого я не пам’ятаю з літа минулого року – піку бойових дій на сході, тому, вважаю за потрібне нагадати:

1. Ми не допомагаємо всім. Ми просто фізично не можемо допомогти всім. Ваші “трошки”: форма/боти/окуляри/рюкзак/перчатки – це тисячі гривень. Гривень які треба десь знайти!! Ви можете ображатися скільки влізе, але ми не можемо допомогти всім, тому ТАК, ми вибираємо кому допомагати і в якому об’ємі. Ви ж хочете якісні речі, ви не хочете ходити у Дубку, ви хочете Варан і мультикам від Проф1, чи хочите ESS і Механікси, забуваючи, що все це коштує ВЕЛИЧЕЗНИХ грошей. Грошей які нам треба десь ЗНАЙТИ!!! Тому ми допомагаємо тим, кому або ДУЖЕ сильно треба, або хто відпрацює кожну копійку витрачену на них!! Пам’ятайте, коли ви просите 3-ті боти і 4-ту форму, хтось сидить у окопі в дранті. Це ваша совість…

2. Ми не допомагаємо тим хто на полігоні. Ми не будемо вам везти “облехчонкі, бо видали канадські бєрци а вони тяжолі”, ми не будемо вам везти броніка і каску бо вам дали радянську. Окремо для родичів: на полігонах НЕ ДАЮТЬ все те що дають в АТО, ібо немає змісту убивати броню, нові шоломи, хорошу снарягу на полігонах, коли в цьому всьому є потреба на фронті.

3. Коли ви просите чимось допомогти, ви маєте бути готовими назвати: а) частину (30 механізована бригада, 8 полк СпН, 40 мотопіхотний бат, тощо), підрозділ (1 рота 2 взвод, взвод звязку 3 батальйону, батарея 2с1 2 БТГ), ім’я і прізвище командира, чіткий список потреб з вказанням розмірів і кількості, і, ЩО Є НАЙГОЛОВНІШИМ: що трапилося з тим спорядженням що у вас було раніше, і чи просили у тиловиків!!! Ми не будемо виконувати роль МОУ і закривати те що мають робити тиловики. Хоче краще жити і воювати? вчіться ВИБОРЮВАТИ те що вам положено. І я розумію коли просять тепловізор чи рації, цього немає, але коли просять саперні лопати чи “статутну форму” а у відповідь нам кажуть що не просили а своя “погана” – ми тут безсилі.

4. Ми не возимо ножі. НІЯКІ!! Ні Глоки, ні бойові, ні тактичні, НІЯКИХ НОЖЕЙ. Це гроші на вітер. Ваші понти і фоточки – це чиїсь босі ноги які отримують взуття.

5. ФОТО. Ваші фотозвіти – це ваша повага до тих, хто дає гроші на ваше забезпечення. ЦЕ індикатор вашої ВДЯЧНОСТІ тим хто вам допомагає… І коли нам треба тижнями вибивати фото про отримані речі – не дивуйтеся, що ми вам більше не хочемо допомагати.

6. Ваші замовлення не можуть бути виконані моментально. Будь-яка річ потребує грошей, і ці гроші треба десь знайти. Не думайте, що волонтери сидять на споряджені і лише думають кому б дати щось а кому б ні. Ваше замовлення йде в чергу, і коли ми дійдемо до вас ми все виконаємо, але це ЧАС. І треба ставитися до того з розумінням. Ми не всесильні.

7. Ми просимо акти прийому-предачі та постановку на баланс. Звичайно, шкарпетки не треба ставити, але рації, коліматори, нічну оптику і все що дорожче 5 тис грн – треба ставити.

8. І останнє… Коли ви в нас просите, подумайте, чи треба воно вам, подумайте про тих людей які віддають мало не останні гроші на ваші забаганки, подумайте про те, що все що ви просите – це чиясь важка праця. Гроші не беруться з неба. Так саме не береться вам допомога. Ми поважаємо всіх захисників, і будемо намагатися забезпечити всіх максимально наскільки зможемо…

Тарас Чмут

Порошенко розповів, як потрапив у ДТП у центрі Києва

Анастасія Приходько зібрала у США $50 тисяч для АТО і звинуватила Семена Семенченка у шахрайстві