Міністр МВС не помічає, що на блок-постах беруть хабарі за контрабандні вантажі

Поділитися

11169724_1414619508856846_3047315769785881178_oПро це заявив народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов в ефірі програми «Шустер LIVE» на 112 каналі.
«За моїми особистими спостереженнями, ці блокпости охороняє дуже багато колишніх беркутівців, саме тих беркутівців, які були у нас на Майдані. Наша вимога, щоб провести переатестацію як мінімум цих людей і відкликати їх звідти, ні до чого не привела. Я отримав відповідь від МВС про те, що вони перебувають у зоні АТО, що вони зараз там охороняють порядок працюючи на блокпостах! Я особисто бачив велику папку рапортів з проханнями працівників міліції відправити їх в зону АТО з припискою «для проходження служби на блокпостах». Прямо такі приписки робилися» , – зазначив нардеп.
Крім того, за словами Дмитра Добродомова в Донецькій і Луганській областях на блокпостах процвітає контрабанда. За прохід одного вантажного автомобіля на блокпостах беруть від 5 до 30 тис. грн. А працівники служби внутрішньої безпеки бояться втручатися в ці схеми, так як контрабанда приносить дуже великі суми і перевіряючим можуть «повідривати голови».
При цьому, за словами Дмитра Добродомова, йому невідомо ні про одну кримінальну справу.
«Блокпости не підконтрольні місцевій владі, а підконтрольні системі МВС, яка їх охороняє. Жодної справи про розкриття цих злочинців я досі не отримав відповіді і сумніваюся, що буде відкрита хоч одна справа”, – додав нардеп.

Як відбувається підкуп свідків у Кременці (відео)

“Самопоміч”: стадіон Текстерно треба зберегти