Служба автодоріг Тернопільщини у себе “під носом” не помічає аварійно-небезпечної траси (фото)

Поділитися

До активістів ГО «Антикорупційний комітет Майдану» звернулися мешканці села Шляхтинці Тернопільського району. Люди скаржаться на жахливий стан траси Тернопіль-Збараж, яка пролягає через населений пункт.
За словами громади Шляхтинець, вищезгадана ділянка дороги є аварійно-небезпечною, водії тут часто стають свідками та учасниками ДТП. У бездіяльності та умисному «заплющенні очей» на проблему люди звинувачують Службу автомобільних доріг у Тернопільській області на чолі з її начальником Богданом Юликом.
У тому, що траса дійсно потребує негайного ремонту переконалися й самі активісти ГО «Антикорупційний комітет Майдану».
yl– Асфальтне покриття не ремонтується роками. Дорога тут – суцільні колії та безкінечні вибоїни, виною яким є відсутність автомобільних ваг, що в свою чергу призводить до перевантаження та зношення дорожнього полотна, – розповідають у ГО «Антикорупційний комітет Майдану». – Відповідальність за стан автодоріг та безпеку руху на них має безпосередньо нести керівник Служби автомобільних доріг області, а якщо він не в змозі виконувати покладені на нього обов’язки, то цим би мала зайнятися більш компетентна особа.
Водії нарікають на те, що траса від ресторану «Галицький замок» в сторону Збаража давно не підлягала навіть ямковому ремонту, розміточні роботи щодо наведення роздільних смуг руху і дорожньої розмітки також вже стерлися. І, що немало важливо, тут відсутні елементарні знаки обмеження швидкості руху, які вкрай необхідні на таких проблемних ділянках. Такими питаннями мало б також зайнятися ДП «Тернопільський облавтодор».
– Багатотонні перевантажені багажем машини зробили з дороги «американські гірки», ось тільки тут реальність далека від розваг та веселощів, – кажуть громадські активісти. – Попадаючи в колію, легкова машина намагається з неї вирулити, натомість, її кидає або вліво, або вправо, не говорячи вже про те, що автівка з низькою посадкою після таких доріг потребуватиме ремонту. Факт бездіяльності з боку дорожньої служби є очевидним, тож ми маємо намір добитися ремонту аварійно-небезпечної ділянки, на чому наполягає місцева громада та тисячі тих, хто щодня ризикує власним авто, а то й життям, проїжджаючи дорогою Тернопіль-Збараж.

Оригинальная элитная парфюмерия и косметика в Украине – выгодные покупки онлайн

Мешканці багатоповерхівки сплачують земельний податок