Тернопільські пластуни відсвяткували 103-ю річницю організації

Поділитися

25 квітня пластуни станиці Тернопіль відзначили 103-тю річницю з дня складання Першої Пластової Присяги у Львові. Девізом цьогорічного заходу було: «До щастя Вітчизну свою поведу».
Після реєстрації учасників пластуни вимаршем пройшли центральними вулицями міста в напрямку катедрального собору, де відбулася Свята Літургія. Пісял цього відбулося урочисте відкриття свята на головній площі міста. Відсвяткувати день народження орагізації прийло близько 500 пластунів, від найменших – пташат, до настарших – пластунів-сеньйорів.
Для юнаків (дітей віком 11-18 років) було організовано квест в якому взяло участь 22 команди. Учасники виконували різноманітні завдання, а саме: співали пісні, стріляли з зброї, розказували історію міста, проходили з закритими очами лабіринт та багато іншого. Ввечері для них була організована вечірка в чорно-білому стилі, де 5 пар змагались за звання короля та королеви Дня Першої Пластової Присяги. Їм задавали каверзні запитання та різноманітні завдання, з якими всі кандидати справились на відмінно.
* * *
Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 р., попри те, що насправді пластові гуртки створено незалежно один від одного Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком. Згодом оформився Організаційний пластовий комітет у 1913 р., який об’єднав розрізнені пластові гуртки в масштабну крайову організацію.

У Тернополі розпочинається благодійний футбольний турнір серед молоді

Отличные бонусы предлагают новые игровые автоматы