Тернополянин Андрій Андріїшин завоював 4 срібні медалі на XVIII зимових Дефлімпійських іграх

Поділитися

7123a6a4abbcТернополянин Андрій Андріїшин вчора прилетів до України з 4 срібними нагородами, які завоював на XVIII зимових Дефлімпійських іграх. Його успішний результат становить половину усіх завойованих медалей збірною.

5 квітня національна дефлімпійська збірна команда України успішно завершила боротьбу за першість на XVIII зимових Дефлімпійських іграх: власне на останніх змаганнях сьогоднішнього восьмого дня Ігор двоє наших учасників – Лаврик Анастасія та Люханов Віктор боролись за першість Дефлімпіади-2015 у слаломі, що проходив у Ханти-Мансійську. Насті, для котрої ці гри другі за рахунком, проте гірськолижний спорт – це її дебют тут, вдалось покращити свій попередній результат і увійти до десятки у своєму спуску: вона стала сьомою із 8-ми дівчат, котрі фінішували. Найстарший дебютант та учасник від національної дефлімпійської збірної команди України, 53-х річний Люханов Віктор, котрий у Магнітогорську «пролетів» один із поворотів і не фінішував, сьогодні прийшов 18-м із 18-ти спортсменів, котрі фінішували. Загалом у чоловічому слаломі стартувало 35 спортсменів, у жіночому – 13.

Тернополянин Андрій Андріїшин
Тернополянин Андрій Андріїшин

Для наших дефлімпійців-гірськолижників, які практично не мали можливості успішно тренуватись та набути досвіду, ці змагання стали непростим випробуванням, яке вони гідно витримали і вкотре довели – неможливе – можливо!

Також на цих Іграх відбувся і дебют України в керлінгу: за підсумками Дефлімпіади-2015 жіноча команда з керлінгу стала 7-ю із 8-ми, а чоловіча – 6-ю із 9-ти. Втім такий результат, навіть не зважаючи на те, що в Україні, на жаль, немає площадок для забезпечення повноцінного тренувального процесу,  – великий стимул для вдосконалення майстерності.

Найкращими у національній збірній команді стали за підсумками Ігор дефлімпійці-лижники, у доробку яких 8 високих нагород, серед яких 5 срібних та 3 бронзові нагороди. Цей результат, якого команді вдалось добитись в умовах непростого тренувального процесу, коли деякі етапи підготовки були, практично зірвані через нестачу коштів та нетривалого часу «сніжності» минулоріч в Україні, надзвичайно значимий для нас усіх. Команда показала всьому світові, що Україна вміє змагатись і конкурувати з найсильнішими лижниками світу на рівних. Досить часто на гонках українські дефлімпійці були за мить до найвищої нагороди Дефлімпіади-2015 – золотих медалей – і виступали на рівні з лідерами лижних перегонів. Увесь світ відмітив, як якісно виросла команда практично за останніх два роки, причому, не тільки професійно: вона стала згуртованішою та проявила своє надзвичайне спільне прагнення до перемог і свою громадянську позицію.

Найкращим із лижників за підсумками змагань став Андріїшин Андрій: ним завойовано 4 срібні нагороди: срібло в скіатлоні (10+10 км), в естафеті (3х10 км), в командному спринті та масовому старті (15 км). Цим наш спортсмен покращив свій особистий результат на Дефлімпіаді-2007 в Солт-Лейк-Сіті, США, де він виборов 2 срібні та 1 бронзову медаль.

У Мандзюка Павла, дебютанта Ігор – 1 срібна нагорода у спринті, 1 срібна нагорода у естафеті (3х10 км) та 1 бронза в скіатлоні.

У Пишняка Володимира – 1 срібло в естафеті (3х10 км), 1 срібло в командному спринті та 1 бронза у спринті.

У Пишняк Аліси – бронзова нагорода у спринті.

Крім того, національній дефлімпійській збірній команді України вдалось якісно та кількісно покращити на Дефлімпіаді-2015 свій результат на попередніх Іграх: на Дефлімпіаді-2007 у доробку команди було 7 високих нагород, серед яких 3 срібні та 4 бронзові медалі.

***

На церемонії відкриття ХVIII зимових Дефлімпійських ігор 28.03.15 р. лише один спортсмен від команди України Андрій Андріїшин гордо виніс прапор України, таким чином заявивши від мені усіх дефлімпійців української держави про нестримне прагнення миру. І вже з самого ранку 29.03.15 р. на змаганнях у скіатлоні (10Х10 км чоловіки) українському прапороносцю вдалось вибороти срібну нагороду, поступившись лідеру гонок лише на 16.8с, а його товаришеві по команді Павлові Мандзюку – дебютанту цих Ігор – бронзову медаль.Причому, один із кращих спортсменів української національної дефлімпійської збірної команди у Солт-Лейк-Сіті-2007 тернополянин Андрій Андріїшин впевнено лідирував у гонці більшу частину дистанції, і лише на 6 колі уступив лідерство росіянину.

609f3daa18e4До речі, на квітковій церемонії та на церемонії вручення медалей українські дефлімпійці продовжили традиції національної паралімпійської збірної команди України, яка боролась за мир у Сочі-2014: вони отримують квіти, не виражаючи захоплення та радості, опускаючи букети униз, а медалі прикривають руками, висловлюючи цим свій мовчазний протест проти нав’язаних бойових дій в Україні.

***

Усіма своїми вчинками команда України вкотре говорить про своє прагнення миру в Україні, у всьому світі та в Європі. Беручи участь у цих Дефлімпійських іграх в надважких для себе умовах, коли в нашій країні горе, національна дефлімпійська збірна команда не просто змагається на спортивних майданчиках Делфімпади-2015, вона бореться за мир тут, на чужині; вона несе філософію миру для всього світу. Адже спорт – це мир!!! Ми, як ніхто, усвідомлюємо цінність миру для всього світу, для Європи, нашої держави і в тому числі й для Росії. Сподіваємось, що своєю участю в цих Іграх нашій команді вдасться виконати покладену на неї миротворчу місію та вкотре звернути увагу всього світу на кричущу необхідність миру й припинення  бойових дій.

У підсумку XVIII зимових Дефлімпійських ігор національна дефлімпійська збірна команда України попри все утрималась у десятці найсильніших світу за кількістю золотих нагород та стала третьою за загальною кількістю медалей.

P

G

S

B

All

1

 Russia

12

6

12

30

2

 Czech Republic

6

1

0

7

3

 United States

3

3

2

8

4

 Italy

3

2

0

5

5

 Japan

3

1

1

5

6

 Switzerland

1

3

0

4

7

 France

1

1

3

5

8

 China

1

1

2

4

9

 Finland

1

1

0

2

10

 Ukraine

0

5

3

8

11

 Austria

0

4

5

9

12

 Canada

0

2

1

3

13

 Norway

0

1

0

1

14

 Slovenia

0

0

1

1

14

 Germany

0

0

1

1

Наразі команда готується до Урочистої церемонії закриття Дефлімпіади-2015, а ми усіх запрошуємо зустрічати дефлімпійців завтра, 6 квітня, о 16:15 в аеропорту Бориспіль!

Прес-служба НКСІУ

Сьогодні у Бережанах відкриють унікальну виставку

Тернополянка Оксана Мурдза винайшла бомбу, яка збиває безпілотники