У Збаразькій колонії розпочато поетичний конкурс серед засуджених

Поділитися

???????????????????????????????В рамках Коаліційної угоди та Програми діяльності Кабінету Міністрів України, на виконання Плану роботи Державної пенітенціарної служби України та реалізації основних напрямків діяльності на 2015 рік, з метою піднесення ролі героїчних традицій українського народу в організації процесу виправлення осіб, які перебувають в установах Державної кримінально-виконавчої служби України, та гідного відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Другій світовій війні в Збаразькій виправній колонії (№ 63) розпочато проведення конкурсу поетичної творчості присвячений даній даті.
Тема конкурсу – «Згадаймо тих, хто йшов через фронти, щоб пам’ять в нашім серці зберегти» відразу торкнулася сердець засуджених жінок, так як 9 травня – День Перемоги – це один із тих днів, які пам’ятає кожен і як би не говорили, і як би не ставилися до подій Великої Вітчизняної війни, не можна викреслити з історії імена людей, які боролися на фронтах, і тих хто віддав своє життя за мирне небо над нами.
Відкриття конкурсу розпочалося хвилиною мовчання і вшануванням пам’яті про тих людей, хто відвойовував наше мирне життя. Ведуча програми звернулася до всіх присутніх з словами про те, що «шкода, що з кожним роком ветеранів війни залишається все менше і менше. Даються взнаки давні рани, відходять від нас один по одному ці славні люди. Тож ми, сучасне покоління, маємо берегти і шанувати їх, не забувати тих страшних подій, щоб жахіття війни ніколи не повторилося…і своєю творчістю будемо підтримувати, відроджувати героїчні традиції нашого народу».
В залі була така атмосфера, що всі поринули в минуле – в день який назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Одній із засуджених прийшло натхнення і вона зачитала рядки своєї творчості відразу під час заходу:
Сьогодні ти!..
Незламним, щирим духом
Несеш цю пам’ять вже через віки.
Сьогодні ти!..
Без посмішки, з таємним звуком
З думками про жахіття –
смерть війни.
Ти чуєш Україно! Схаменись?
Майбутнє плаче за тобою,
І діти дружньою юрбою
Співають пісні, прославляючи Тебе,

Ми вірим в це!..
Найкраще буде завтра,
Сьогодні поминки війни…

То ж зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край…

Людмила Леськів,
заступник начальника установи із СВПР
Збаразької виправної колонії (№ 63)
управління ДПтС України в Тернопільській області

На тернопільських податківців можна скаржитись по телефону

Зідан замінить Анчелотті на посту головного тренера “Реала”