Висмикування волосся є ефективним засобом від облисіння

Поділитися

1428710904-7271Експерименти на мишах показали, що висмикування волосся стимулює ріст волосяного покрову. Про це повідомляє журнал Cell, присв’ячений клітинної біології.

Згідно із експериментами американських вчених, постраждалі фолікули посилають аварійні сигнали сусіднім фолікулам, стимулюючи потужний імунну відповідь.

Із постраждалих фолікул виділяються спеціальні білки, які стимулюють появу в області ранки імунних клітин. Останні ж і повідомляють сусіднім фолікулам про те, що прийшов час активізувати зріст волосся.

Однак, згідно із експериментів, на поновлення волосся впливає їх конфігурація. Щоб волосся у мишей поновлювалося швидше, вченим потрібно було із колового відділу спини лабораторних мишей висмикнути 200-300 фолікул. Тоді, виростало від 450 до 1300 волосків і процес виходив за рамки заданої зони.

Вчені прийшли до умовиводу, що волосяні фолікули не просто реагують на висмикування, а й комунікують між собою. Біологи називають це явище бактеріальним почуттям кворуму – мікроорганізми беруть колективне рішення про необхідну інтенсивність імунної відповіді.

Тепер, отримані результати вченим залишається перевірити на людях. Але, є побоювання, що у страждаючих від облисіння волосяні фолікули занадто рідкісні, щоб домогтися інтенсивної регенеративної реакції.

Хілларі Клінтон балотується на пост президента США

Поранення за час АТО отримали понад 5 тисяч бійців