Хабар заступника мера – це дешевий піар чи погана спроба виправдати однопартійця?

Поділитися

nadaТернополянин Ігор Гірчак поширив цікаву інформацію щодо сьогоднішніх подій у міській раді, коли затримали на хабарі заступника міського голови Камінського.

Як відомо, правоохоронці повідомили, що високопосадовця затримали за хабар.

“Ще декілька слів про сьогоднішні події в міській раді. Як очевидець подій, можу поділитися лише своїми враженнями від побаченого, можливо і суб’єктивними. Виглядло це все як погано зрежисована вистава з присмаком “заказухи”. Буквально недавно я покинув стіни ради і сів переглядати весь масив інформації стосовно сьогоднішньої події. І натрапив на цікавий факт. Опублікую фото, яке не потрапило в мою стрічку новин до цього. Фото зроблено в приміщенні ради о 16:35. На ньому слідчі, поняті, працівники швидкої. Фото зроблено перед тим, як слідчі мали увійти в кабінет В.Камінського. Тобто в кабінет вони увійшли не раніше 16:40. Також долучаю прінт-скрін сайту одного з інформагенств з новиною про затримання заступника міського голови. Новина опублікована на сайті агентства о 16:59. Включаємо логіку і отримаємо результат – за 20 хвилин слідчі увійшли в кабінет, знайшли де лежать гроші, можливо ще й сейф ламали, порахували суму коштів, яку знайшли, відрапортували на Київ. За цей ж час прокуратура підготувала новину, опублікувала її, а інтерфакс перепостив. І це все за 20 хвилин!!!! Наводжу тільки факти – висновки робіть самі!”- пише Ігор Гірчак.

У пересічних тернополян, які доволі скептично ставляться до дій влади, не має сумнівів, що фактично більшість “свободівської братії” у мерії хабарники і казнокради.

Інтернет-газета “Про все” вирішила поцікавитись думкою читачів з цього питання:

[poll id=”192″]

Натомість мер Тернополя Сергій Надал заявив про свою версію на офіційному сайті мерії.

“19 травня близько 13 години група озброєних людей в масках з автоматичною зброєю увірвалася у приміщення Тернопільської міської ради без жодних пояснень та виломала двері кабінету юристів, у приймальні заступників міського голови Володимира Камінського та Вікторії Остапчук.

«Коли нікого не знайшли у кабінетах, бо була обідня перерва, ці люди заблокували входи та виходи у приміщенні та розійшлися по різних кабінетах міської ради. Також вони намагалися зламати двері у приймальню міського голови, але я їм відкрив їх самостійно. Попросили зробити обшук у моєму кабінет, я надав їм таку можливість. Хоч у них не було жодних документів, окрім постанови Печерського суду Києва на обшук кабінету Володимира Камінського».

Міський голова стверджує, що інформація, начебто заступника затримували під час отримання хабара не відповідає дійсності.

«Після того як вони зламали кабінети у міській раді – секретаря, заступників, то побачили Камінського, пред’явили йому звинувачення у присутності чотирьох людей з міської ради та вчепили наручники, – додає Сергій Надал. – Адвокат наполягає на тому, що це затримання є незаконне і безпідставне, адже злочину не відбулося».

При цьому у Володимира Камінського гіпертонічна хвороба. На виклик приїхала швидка допомога, медики виміряли тиск, який був 175 на 90, провели ЕКГ та наполягали на госпіталізації. Міліція заборонила забирати його, використовуючи силу.

«Далі міліція силою загрузила, бо по-іншому сказати не можна, за руки та ноги Володимира Камінського у автобус. Повезла його у невідомому напрямі. Зазначу, що ці озброєні особи практично чотири години тримали усіх у моїй приймальні, коли двері у кабінеті Володимира Камінського були зламані. Також поняті були у нетверезому стані і ми наполягали на проведенні їх додаткового обстеження, але ця вимога не була виконана», – додав міський голова.

Міський голова припускає, що сьогоднішні події у міськраді мають політичний підтекст і пов’язані з майбутніми місцевими виборами”.

Разом з тим, поки слідчі затримували за хабар заступника Надала, у підвалі мерії палили документи.

 

 

Тернопільському технічному університету 55 років

Аваков розповів про хабарництво Камінського