Тернопіль супрематичний

Поділитися

11269111_1171745032851552_1603968566_n“Парк супрематичного мистецтва” відкриють сьогодні у Тернополі, о 15 годині біля пам’ятника Степану Бандері.
Роботи для нього створив київський художник-супрематист Анатолій Федірко. Сім робіт були виконані у Тернополі для Тернополя.
Арт-проект “Парк супрематичного мистецтва” – унікальний. Створені полотна так, щоби містити відкритий простір — таким чином тернополяни не тільки споглядатимуть супрематичні роботи, а й бачитимуть місто через них. Анатолій Фелірко каже: для нього важливо, щоби картини були діалогом — із людьми та містом.
Довідково:
Супрематизм (від лат. supremus — найвищий) — напрям авангардного мистецтва, безпредметність, абстрактний геометризм, що виник на початку XX століття. Зачинателем вважається К. Малевич. Напрям вийшов від кубізму і футуризму, він знайшов застосування в урбаністиці, плакаті і графіці.
2015 рік оголошений ЮНЕСКО роком Казимира Малевича.
Анатолій Михайлович Федірко (7 квітня 1958, Чернівці) — український художник. Член Національної спілки художників України від 1992 року. Працює в галузі живопису, візуального мистецтва. Учасник багатьох міжнародних виставок.
У 2013 номінувався на здобуття національної премії ім. Т. Шевченка із проектом “Україна супрематична”.

За ухилення від призову судитимуть двох чоловіків

У львівську оперу прийшло 35 повісток у Збройні сили України