Українці готують бойкот Facebook — чекають вибачень від Цукерберга

Поділитися

chykerОкремі українські користувачі вирішили влаштувати Facebook дводенний бойкот —  18 та 19 травня. Так вони планують ще раз нагадати засновнику соцмережі Марку Цукербергу про потреби українського сегменту.

Про це повідомляє VIDIA, посилаючись на сторінку акції.

«Марк Цукерберг дав абсолютно неадекватну відповідь на прохання більш ніж 50 тисяч українських користувачів. Вони просили його переглянути процес скарг у зв’язку з масовими банами українських топ-лідерів думок», — нагадують організатори і надають детальні інструкції, як правильно «видалитися» із Facebook на два дні.

«Тисячі деактивованих акаунтів протягом 1-2 днів створять прецедент для адміністрації ФБ та медіа-привід. Для адміністрації ФБ це стане проблемою №1, яка набагато серйозніша, ніж падіння соцмережі», — переконують ініціатори бойкоту.

Вони зазначають, що в результаті акції очікують публічних вибачень від Цукерберга, а також технічних рішень, які «будуть запобігати хакам соціальної інженерії, що здійснюються фейковими акаунтами».

«ФБ повинен запропонувати прозорий і публічний процес апеляції банів акаунтів і контенту. ФБ повинен залучити сторонні неприбуткові організації або незалежну наглядову раду», — наголошують активісти.

Наразі взяти участь у бойкоті зголосилося трохи більше 1 400 користувачів. Втім, кількість потенційних учасників зростає досить швидко.

Нагадаємо, під час онлайн-сесії запитань та відповідей Марк Цукерберг запевнив, що український сегмент Facebook не модерується російським офісом. За його словами, модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні.

Водій та пасажир травмувалися після зіткнення з автобусом

Дні Європи у Тернополі