В Україні хоч хтось насмілиться посадити в тюрму Леоніда Кучму?

Поділитися

Кожен наступний президент запевняє, що розкриття справи Гонгадзе – це справа честі. Наші президенти не мають честі. Кожен новий Генпрокурор обіцяє, що в тюрмі сидітимуть не виконавці-пішаки, а замовники. Наші Генпрокурори теж не мають честі. Давайте говорити прямо – вся справа Гонгадзе впирається в одне-єдине питання: чи в цій країні хоч хтось насмілиться посадити в тюрму Л.Д.Кучму. Ось і все питання. В Україні за весь цей час сталися 2 революції, помінялися 3 президенти, помінялися 8 урядів, помінялися 4 парламенти, помінялося 9 генпрокурорів – але ніхто (повторюю ніхто) не насмілився підняти руку на Кучму та його клан. І насправді це – вирок. Бо Кучма – це не просто прізвище і не просто один із президентів. Кучма – це засновник олігархічної моделі, яку зараз успішно очолює нинішній начебто післяреволюційний президент і премєр. Кучма – це творець усієї цієї порочної мафіозної системи, яку досі ніхто не може чи не хоче зламати. Тому допоки в Україні, наче більмо на оці, буде висіти справа Гонгадзе – доти ми будемо країною Кучми.

Про це – моя програма за участю людей, на яких тримається справа Гонгадзе.

Остап Дроздов

***

Леонід Кучма – людина, яка формувала силові структури для придушення інакомислення та замовляла вбивства і журналістів, і політиків, і громадських діячів. Всі мільярди, які має сім’я Кучми, зароблені на пограбуванні українського народу і на побудові тієї злочинної системи, яку невдовзі прийняв Віктор Янукович. У свою чергу, він покращив цю систему і довів до жахливих наслідків, коли загинули спочатку сотні, а зараз вже і тисячі людей.

Таку думку висловив колишній нардеп Олександр Єльяшкевич під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» (щочетверга о 22:35) на телеканалі ZIK.

«Питання про Леоніда Кучму – це питання, чи ми взагалі збираємось робити наших політиків відповідальними, чи ми будемо пробачати їм найважчі злочини», – зазначив екс-нардеп Олександр Єльяшкевич.

Єльяшкевич каже, що Віталій Купрій, який сьогодні є представником на суді потерпілого журналіста Олексія Подольського, історія якого подібна до справи Георгія Гонгадзе, нещодавно звернувся до своїх колег з проханням підтримати його депутатський запит до Президента України Петра Порошенка.

«У цьому запиті до Президента України зазначено прохання про усунення кандидатури Леоніда Кучми зі складу конституційної комісії. Адже залучення такої людини до складу органу, який формує конституційну модель нашої країни, є образою для всього українського народу і пам’яті тих багатьох жертв, які віддали своє життя за повалення цієї злочинної системи», – зазначив екс-депутат.

На думку Олександра Єльяшкевича, основна проблема полягає в тому, що і колишня, і теперішня влада, вперто не хочуть, щоб Леонід Кучма, Володимир Литвин та інші члени організованого злочинного угрупування постали перед судом.

«За 15 років ні Кучма, ні Литвин, ні інші фігуранти «справи Гонгадзе», навіть як свідки, жодного разу не були присутні ні на одному із судових засідань», – говорить Єльяшкевич.

За його словами, всі злочинні схеми прикривала Генеральна прокуратура, яка з самого початку фальсифікувала ці справи і сьогодні продовжує це робити.

«Навіть в останні роки саме представники Генеральної прокуратури змушували колишнього генерала Пукача відмовлятися від своїх свідчень про те, хто є реальними замовниками вбивства Георгія Гонгадзе. А він неодноразово на судових засіданнях, які, на жаль, були закритими, постійно говорив і називав конкретні прізвища – це Володимир Литвин і Леонід Кучма», – розповідає Олександр Єльяшкевич.

Наразі екс-депутат, разом із потерпілим журналістом Олексієм Подольським, домагаються відкриття нового судового процесу.

Симоненко “дав драпака” з мітингу комуністів (відео)

Речь Фирташа в Вене это похоронный звон для репутации Порошенко и Кличко