25 червня відбулася громадська акція біля приміщення Кременецького районного суду

Поділитися

kremenec_1По суті вона набула характеру зустрічі із головою суду Білосевич Г.С., яка незважаючи на те, що у відпустці, прибула на роботу на момент проведення акції. Логічним завершенням акції стало звернення та його реєстрація у канцелярії суду. Головна суть звернення звелася до того, що Вища Рада юстиції, Вища кваліфікаційна комісія суддів, Міністерство юстиції абсолютно не реагують на звернення громадських організацій, органів державної влади району, правоохоронних органів на подання вже, практично, пів річної давності, стосовно дій судді кременецького суду Л.Варневич, стосовно якої відбулися події “смітникової люстрації суддів” у Кременці у січні 2015 року. Це свідчить про абсолютне ігнорування судівської проблеми в Україні та покривання дій судів, не сумісних із принципами правосуддя, на місцях. У результативній частині зроблена пропозиція голові суду Г. Білосевич на основі поданого звернення та супровідних документів здійснити подання до вищеназваних органів з вимогою у найстисліші терміни, до місяця, провести перевірку діяльності судді Л. Варневич із залученням представників кременецької та почаївської громад, до її закінчення усунути дану особу від виконання судівських повноважень, а по закінченні перевірки зробити подання до відповідних органів про відповідність даної судді займанній посаді.
Дане звернення підписали представники Народної Ради, Трудової солідарності, Самооборони Майдану, Правого Сектора, Скелі та Просвіти. Голові суду було наголошено про необхідність подання даного звернення від імені голови Кременецького районого суду Вищій Раді юстиції, Вищій кваліфікаційній раді суддів та Міністерства юстиції.
Аналогічні звернення були подані на ім’я голови РДА Сімчука С.Р. та районної ради Смаглюка А.М.
Суддя Зембра Є.Й., відповідно до своєї обіцянки, даної ще у січні місяці, написав заяву, відповідно до якої візьме Ващенка В., у випадку потреби, на поруки, як форми запобіжного заходу.

Бесплатные игровые автоматы на любой вкус

Карти українських курортів, якими цікавляться тернополяни