Наливайченко висунув звинувачення на адресу Турчинова і Тимошенко

Поділитися

naluvДосьє на Семена Могилевича було знищено у Службі безпеки України в 2005 році, коли відомством керував Олександр Турчинов.

Таку інформацію в інтерв’ю виданню Главред підтвердив екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, передають Патріоти України.

“Наприкінці травня 2006 року президент Ющенко, перевівши мене в СБУ, одразу поставив завдання з’ясувати і доповісти про зв’язки Могилевича в українському політикумі і бізнесі. Підтверджую, що всі документи, що стосувалися виведення з бюджету України мільярдних коштів за тіньовими схемами, в яких брали участь злочинні угруповання і до яких був причетним Могилевич, були знищені ще в 2005 році “, – заявив Наливайченко. На уточнююче запитання журналіста про те, чи було це здійснено за керівництва Турчинова, він відповів ствердно. У той же час Наливайченко зазначив, що досьє вдалося відновити на 70%.

“До кінця 2008 року я особисто відповідав за співпрацю СБУ з різними іноземними спецслужбами, результатом якої стало відновлення на 70% документів у так званій справі Могилевича”, – сказав екс-голова Служби безпеки. Він також повідомив, що особисто давав вказівку затримати Могилевича у разі перетину ним українського кордону.

“Наші іноземні партнери також були готові до таких дій. Ми повністю розуміли, що ключовим елементом у разі його затримання було б з’ясування додаткових обставин кримінальних оборудок у газовій сфері, до яких були причетні українські чиновники. Він був неоціненним джерелом інформації. Я впевнений, що це розуміли і в Росії, де зрештою Могилевич і був заарештований “, – сказав Наливайченко.

“Крім того, під час роботи з відновлення цієї справи ми зуміли запобігти створенню керівництвом уряду наприкінці 2008 року підконтрольного йому газового посередника у одному з кантонів Швейцарії”, – додав екс-голова СБУ. Як повідомлялося, в доповіді за квітень 2006 року посла США в Україні за підсумками його зустрічі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, який опублікований на Wikileaks і на сайті “Русский репортер”, йдеться, що Луценко в 2006 році отримував доручення від Генеральної прокуратури заарештувати найближчих соратників лідера БЮТ Юлії Тимошенко – Турчинова і Кожем’якіна в рамках розслідування справи зі знищення в СБУ “справи Могилевича”.

ps-ua.com

Дива мобілізації на Тернопільщині

Тернопільщина проти адміністративної реформи Порошенка і Гройсмана