Особливості сучасних охоронних систем для дому

Поділитися

Кожна людина прагне убезпечити своє майно від небажаних дій зловмисників. Сучасне охоронне устаткування надає таку можливість. Так можна побудувати 100% надійну систему безпеки для будь-якого об’єкта.

Охоронні системи, охоронне відеоспостереження та сигналізація – це ті технології, які допомагають убезпечити власне житло і зберегти майно. Так склалося, що в більшості випадків люди вибирають не завжди найнадійніше обладнання, іноді не надають значення комплексним пропозиціям, іноді купують найдешевше обладнання, що істотно знижує ефективність такої системи і збільшує ризик зломів.

Один з найважливіших процесів у системі охоронних технологій – це передача даних. В охоронному обладнанні дані передаються за допомогою спеціалізованих провідних або безпровідних ліній. Але останнім часом все більш популярними стають безпровідні канали передачі сигналів: радіо канали, мережеві Wi-Fi канали та сотові GSM канали.

Чому користувачі обирають радіоканальні системи відеоспостереження та охоронні системи. Серед причин можна виділити наступні:

1) Охорона об’єктів, які не забезпечені телефонною лінією та не має можливості прокладати кабель

2) Не дуже якісні або взагалі вийшли з ладу комунікаційні провідні лініії на об’єкті

3) Інформативність повідомлень, які передаються за допомогою радіоканалу

4) Дальність передачі данних потребує великих затрат на придбання кабелю

5) Постійні оновлення систем, які вимагають фінансових вкладень.

Якщо ж говорити про те, які канали стільникового мобільного зв’язку використовуються в охоронних системах, то існують два види:

1) За допомогою звукового сигналу

2) За допомогою мобільного інтернету (GPRS), а також передача даних по SMS.

Передача даних з допомогу GPRS і SMS має ряд недоліків. Серед них, наприклад, іноді несвоєчасна передача і отримання повідомлень. Причиною цьому може бути відсутність зв’язку на певних ділянках, а також проблеми з доступом до мережі. Також, використовуючи даний канал зв’язку, необхідно пам’ятати про те, що існує абонентська плата за послуги зв’язку оператору.

Також зловмисники можуть використовувати спеціальні пристрої, які пригнічують або зовсім знищують сигнали стільникового зв’язку. Такі пристрої продаються на масових ринках і коштують недорого.

Не дивлячись на це саме GSM сигналізації найбільш часто встановлюються в квартирах і будинках. Сучасні охоронні системи доступні для людей з самим різним бюджетом. Так на ринку представлена велика кількість недорогого китайського обладнання для тих, хто не взмозі чи не бажає платити за безпеку свого майна велику суму. Також зекономити кошти можна придбавши вже готове рішення відеоспостереження для дому в вигляді комплектів для самостійного встановлення. Таке рішення дозволяє зекономити на проектуванні системи та на послугах монтажників.

Как не ошибиться при выборе бронированных дверей

Что нужно знать о зонтах