Волонтерська група “Схід та Захід єдині”: допомогу бійцям потрібно нарощувати

Поділитися

DSC_9396Ось уже більше як рік йде військове протистояння в Україні. Усі активісти волонтерської групи, громадської організації “Схід та Захід єдині” з самого початку бойових дій на Донбасі активно стали пліч о пліч своєю волонтерською діяльністю з нашими бійцями з Добровольчих батальйонів, підрозділів ЗСУ до оборони нашої держави. Зараз ми опікуємось близько 30-тьма підрозділами і з’єднаннями. Так координатори групи Едуард Хатмуллін, Володимир Каніщев розпочали свої волонтерські виїзди ще літі 2014 року, а Василь Конько ще у травні. Особисто я перший свій журналістський виїзд в зону “АТО” під Слов’янськ здійснив також ще у червні минулого року. На сьогодні волонтерська допомога активно розвозиться по бойовим позиціям наших військ на “передовій”.

З приходом літнього періоду на ТВД російсько-української війни на Донбасі вода є не менш важливим чинником підтримки боєготовності частин чим боєкомплект, озброєння чи спорядження. Наша група завжди на це звертала увагу та спрямовувала свою діяльність (читай репортажі про рейди групи на сторінці “Схід та Захід єдині” https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 та у ін.ЗМІ). Так в останніх великих рейдах, і сьогодні вода завжди становила третину або половину комплектації вантажу. Натомість Василь Конько і Едуард Хатмуллін як колишні військові завжди розуміли, і важають що забезпечення підрозділів водою є дуже важливим.
І на останок звертаюсь до усіх земляків і не байдужих українців, український загал взагалі то розуміє що йде війна, але активність переживання за загальну справу допомоги у кожного своя. Хтось надривається, системно вкладаючись у допомогу бійцям. А хтось вважає що це його не стосується, про людське око вдягає вишиванку та «сопереживає» за успіхами наших військ з дивану біля телевізора. Або ще гірше в алкогольному угарі викрикує в кабаках «Слава Україні…», а на ділі палець об палець не стукне щоб щось зробити. Кожен день ми чуємо з передач телебачення і читаємо із перших шпальт газет та інтернет-ресурсів про втрати серед наших героїв. До нашого вуха з радіоприймачів лунають заклики до активної допомоги волонтерам, і що казати допомагаємо, але з досвіду нашої групи хочу зауважити що все дедалі більше людей частково відсторонюється від активної допомоги. Аргументація банальна, державна система зобов’язана зробити щоби на фронті у хлопців все було у достатній кількості. А ця державна система катма їй, усе пробуксовує і пробуксовує, тепер запитання чи ми вже перемогли противника, чи що, уже відбувся парад перемоги на Хрещатику ?… Зрештою справа совісті кожного, його активність у ділі збору допомоги, та хочу звернутись від волонтерського загалу нашої групи «Схід та Захід єдині» потрібні усі наші зусилля, активних громадян, не будьмо байдужі. Надходження допомоги суттєво поменшало. За практикою, місяці два назад велику «фуру» (сідельний тягач) вагою у 30 тонн ми збирали в два рази швидше. Зараз завдяки титанічній роботі Василя Конька координатора волонтерської групи, громадської організації “Схід та Захід єдині” на Тернопільщині і в Західному регіоні України, координатора волонтерської групи, громадської організації “Схід та Захід єдині” на Шумщині і півночі Тернопільської області, Володимира Каніщева та координатора волонтерської групи, громадської організації “Схід та Захід єдині” на Донбасі і в зоні “АТО”, Едуарда Хатмулліна, і інших наших побратимів з багатьох теренів України, ми збираємо та довозимо заплановані вантажі до наших частин на передовій, та це стає все важче робити. Кожен хто перерахував свої кошти на рахунки волонтерських груп, зробив посильну допомогу. Адже кошти потрібні на форму, тактичне взуття, прибори, медикаменти врешті решт на паливо для волонтерських рейдів тощо. Хотілось би щоби усі зрозуміли там на передовій стоять наші герої яким потрібно допомагати, кожен божий день. Обов’язок влади займатись реформуванням і контролем державного постачання, менше говорити про воєнні справи у яких багато хто з можновладців мало що тямить, журналістів нагадувати їм про це. Якщо державне постачання ще не достатнє, громадський загал має спонукати владу виправити такий стан речей. Паралельно, посильно і принагідно допомігши волонтерам зібрати усе те що не додає бійцям держава. Тільки тоді кожен з нас може сказати що він хоч щось зробив для захисту України.
Прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації “Схід та Захід єдині” із співпраці з засобами масової інформації, Ігор Крочак
Наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація “СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ” .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ “Укрінбанк”

Міському голові Тернополя Сергію Надалу висловили протест

Чи допоможуть управляючі будинками реформувати житлово-комунальне господарство?