Справжні журналісти відмовились від нагород Порошенка

Поділитися

maxresdefault Ще п’ять журналістів відмовилися тримувати орден «За заслуги», який є відзнакою Президента України, після того, як це зробили їхні колеги- журналіст з інтернет-видання «Ліга.net» Петро Шуклінов та автором «Центру журналістських розслідувань» Анною Андрієвською. Про це повідомляє «Телекритика».

 Серед цих кореспондентів – журналісти «Громадського телебачення» Анастасія Станко, Наталія Гуменюк, фотокореспондент Lb.ua Максим Левін, фотокореспондент Reuters та Associated Press Петро Задорожний, кореспондент «Радіо Свобода» Левко Стек.

maxresdefault Нагадаємо, журналістка Наталія Соколенко закликала представників ЗМІ не приймати нагород від президента, аби зберегти незалежність.

 Орден «За заслуги» I, II, III ступеня – державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Засновано відзнаку 22 вересня 1996 року Указом Президента України Леоніда Кучми № 870/96.

maxresdefault

***

Шановні журналісти! Щоб ви не думали про Петра Олексійовича (що він – не Янукович і, взагалі, душечка) в жодному разі не беріть з рук президента нагороди вам яко журналістам. Якщо ви про пожежі врятуєте людину, якщо яко волонтер врятуєте чиєсь життя на лінії вогню, тоді, будь ласка, Орден “За мужність”, заслуги і так далі – ваш. Але як журналісти – не беріть. Ми – окрема гілка, ми не можемо приймати будь-що від влади, аби зберегти незалежність. Питання відзначення найсміливіших, найвідважніших, найпрофесійніших є справою нашого цеху. Браво Анна Андриевская Peter Shuklinov та иншим журналістам, що відмовилися від нагороди від президента. Це – стандарт незалежності від влади.

Наталя Соколенко

***

Вiдмовилася вiд президентського ордена “За заслуги”. Телефонували з АП, казали, що таким чином хочуть вiдзначити мене за позицiю у кримських подiях.
Вiдмовилася з кiлькох причин. Головна – це усе ж таки етична. Не треба забувати заповiдей журналiста.
А окрiм того, прийняти цю нагороду – це визнати себе заслуженiшою за iнших. У питаннi Криму це неприпустимо. Я проти таких градацiй, бо ми усi робимо одну справу!
То ж попросила передати пану президенту, що найкращою нагородою для мене буде повернення Криму пiд контроль Украiiни! Щоб моiiх близьких не пресували окупацiйнi спецслужби, а моii героiiчнi колеги, якi залишаються на окупованому пiвостровi, не боялися за свое життя.
Вiдповiли, що обов’язково передадуть))

P. S. Завтра замiсть церемонii нагорождения у АП разом з iншими колегами робитиму заяву стосовно журналiстки Марii Варфоломеевоii, яку вже пiвроку утримують у полонi бойовики “ЛНР”. Прес-конференцiя – о 10:00 у кризовому медiа-центрi.

Анна Андриевская

Тернополянка віддала двом шахрайкам понад 100 тисяч гривень та золото (фото)

Поблизу села Озерна Зборівського району перекинулось авто і водій загинув