На Тернопільщині встигли першими “лизнути” Порошенку

Поділитися

reformaТернопільські діячі, які на виграний грант допомагають порошенківській владі “реформувати Україну”, діють за совковим принципом – аби відрапортувати до столиці про успіхи, а далі хоч трава не рости…

На електронну пошту “Про все” надійшло повідомлення із придуркуватим заголовком:

А все-таки ми, дійсно, – перші!!!

Учора, 15.07.2015, фактично створено першу в Україні Скалатську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром громади в місті Скалат Підволочиського району Тернопільської області. До об’єднаної територіальної громади на засадах добровільності увійшло 10 місцевих громад. Зокрема, Скалатська, Городницька, Зарубинецька, Колодіївська, Кривенська, Магдаліївська, Остапівська, Новосілківська, Подільська і Староскалатська.
Тернопільською обласною державною адміністрацією проведено аналіз рішень сільських рад. Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено висновок про відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об’єднання названих територіальних громад в об’єднану. Чисельність Скалатської об’єднаної територіальної громади складатиме 14 400 осіб.
Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» голова громади-ініціатора Наталія Станьковська вже звернулася до Тернопільської обласної ради з поданням про утворення об’єднаної територіальної громади і призначення 25 жовтня виборів на новій територіальній основі. Сесійне засідання планується на 21.07.2015.
Економічна вигода від об’єднання показана в таблиці і на діаграмі (додається).
На сьогодні процедуру об’єднання в територіальні громади завершили ще вісім об’єднаних громад. Матеріали подані в Тернопільську обласну раду для прийняття рішення про утворення та призначення виборів.

Прес-служби Тернопільської обласної державної адміністрації та прес-служба Офісу реформ у Тернопільській обл.

Тернопільщина проти адміністративної реформи Порошенка і Гройсмана

Як аеродромний технік керує українським флотом

У Зарваниці відбудеться молодіжна проща