На Тернопільщину із зони АТО повернулись податківці

Поділитися

ato6Сьогодні в приміщенні Головного управління ДФС в Тернопільській області відбулась урочиста зустріч та відзначення працівників податкової міліції Тернопільщини, які прибули із зони проведення антитерористичної операції. Працівники спецпідрозділу «Фантом» з квітня поточного року несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду.
«Маю за честь сьогодні привітати наших хлопців – працівників податкової міліції, які з гідністю виконували свій конституційний обов’язок на сході країни. Вони здійснювали належний контроль за переміщенням осіб та упередженням незаконного перевезення товарів через умовний кордон, а це є вкрай важливий в умовах сьогодення», – наголосив у вітальному слові голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.
Загалом, з квітня по липень цього року у зоні АТО перебувало 6 працівників оперативних підрозділів органів ДФС у Тернопільській області, які добровільно виявили бажання служити на сході країни, серед яких Перун Сергій Ярославович, Антонів Андрій Іванович, Заверуха Володимир Олегович, Запаринюк Олег Миколайович, Ломницький Василь Петрович та Кадлобіцький Володимир Іванович. Керівник Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна вручив грамоти всім учасникам АТО і подякував за мужність та відвагу.
Із вітальним словом до учасників урочистостей звернувся начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. «Сьогодні ми зібрались для того, щоб привітати наших працівників, які повернулися за ротацією із зони проведення антитерористичної операції. Шестеро наших колег впродовж трьох місяців несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду. Вони за власним бажанням працювали в небезпечних для життя умовах, перешкоджаючи незаконному переміщенню товарів через «умовний» кордон на сході країни».
«Важливим під час проходження служби в умовах антитерористичної операції є відчуття взаємовиручки та підтримки колег. Ми були об’єднані однією ідеєю і мали спільну мету, саме це і допомогло нам в несенні служби, – сказав журналістам один із учасників АТО Сергій Перун. Неабиякою підтримкою для мене були ті, хто залишився тут, в Тернополі, мій так званий «тил». Вдома мене чекали дітки, кохана дружина, батьки, рідні і друзі. Відчуття відповідальності за них додавало сил і піднімало моральний дух», – зауважив Сергій Перун.
Загалом на всеукраїнському рівні до складу підрозділу «Фантом» входить понад 120 офіцерів податкової міліції, які на добровільних засадах несуть службу у зоні АТО. Працюють вони у двох напрямах. По-перше, на офіційних переходах, пунктах пропуску, де контролюють вантажошляхи, автомобільні та залізничні переїзди. По-друге, у складах мобільних груп патрулюють лінію розмежування, так звану «зеленку».

Відділ комунікацій
ГУ ДФС у Тернопільській області

У Тернополі відбувся суд над торгівцем спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації

Нагородження волонтерів у Тернополі