Василь Лило запросив на роботу у “Тернопільбуд” кращих випускників технічного університету

Поділитися

IMG_0116Минулого тижня відбувся захист дипломних проектів випускників механіко-технологічного факультету Тернопільського національного технічного університету ім.. Івана Пулюя за спеціальністю Промислове і цивільне будівництво.
Василь Йосипович Лило – голова екзаменаційної комісії, оцінював випускників як професіонал-будівельник з величезним практичним досвідом. Він запросив двох найкращих випускників – Романа Бурика та Дениса Худу – на роботу у ТОВ «Тернопільбуд».
Василь Йосипович переконаний, що якщо хочеш мати хороших спеціалістів, треба готувати їх із студентської лави. «Ми вже понад п’ять років тісно співпрацюємо з Тернопільським технічним університетом у плані підготовки молодих кадрів, тим самим закладаючи фундамент на майбутнє. Кілька років поспіль «Тернопільбуд» платив стипендії двом кращим студентам і після закінчення навчання, минулого року запросили їх на роботу. Хоча одна з них, Оксана Рибачок вирішила зайнятися науковою діяльністю, то до нас на роботу прийшов тільки Максим Бобик. Принагідно хочу зауважити, що наш вибір виправдав себе, й протягом року Максим виріс по посаді з інженера до начальника технічного відділу у нашому Товаристві.»
Завідувач кафедри будівельної механіки Ярослав Олексійович Ковальчук зазначив: «Цьогоріч факультет підготував третій випуск наших студентів, відтак третій рік поспіль Василь Йосипович головує у нас на захисті дипломних проектів. Ми плідно співпрацюємо для загальної користі.

Роман Бурик
Роман Бурик

Працівники «Тернопільбуду» мають досвід, у вас присутня спадковість поколінь, будівельні династії, – продовжує Ярослав Олексійович. – Особливо, якщо врахувати стаж роботи вашої будівельної компанії складає понад 70 років. А в нас є молодь, яка приходить і працює разом з вашими професіоналами рука в руку, пліч об пліч. Молодь набирається досвіду, спирається на нові технології. Звісно ми не навчимо старших людей займатися 3D моделюванням, комп’ютерною графікою. Ці питання закривають молоді, а ідеї та аналіз цього роблять люди із досвідом, поважні і кваліфіковані спеціалісти. Отже, ми разом – університет і «Тернопільбуд» забезпечили прямий зв’язок навчання і виробництва.
До речі, ініціатором відкриття будівельної спеціальності на механіко-технічному факультеті був Василь Лило, стверджує ректор Тернопільського національного технічного університету Петро Володимирович Ясній. Відтак, з 2008 року університет почав готувати бакалаврів, у 2012 році – магістрів, а нині мають другий випуск спеціалістів промислового і цивільного будівництва. «Ми неодноразово спілкувалися з Василем Йосиповичем щодо підготовки будівельників. Бачили – проблема будівельних кадрів в нас на Тернопіллі існує. Врахували попит, відкрили спеціальність промислового і цивільного будівництва – і не помилилися. Минулого року ця спеціальність отримала найвищий рейтинг у нашому університеті та 4 місце в Україні.

Денис Худа
Денис Худа

 

Веломарафон “Тернопільська сотка 2015. Стежками козаків”

Автомайданівці та самооборонці завітали до керівника бережанської міліції