За зневагу до пам’ятника загиблим українського студента відрахували з навчання у Польщі

Поділитися

Gt-dO8gVsTQУкраїнський студент Влад Кучер опублікував на своїй сторінці в мережі ВКонтакте образливу фотографію, де показує середнього пальця меморіалу загиблим у концтаборі Майданек євреям. Прокуратура порушила справу з цього приводу. Студента відрахували з навчання у Любліні і найближчим часом студенту доведеться поїхати з Польщі. Про це повідомляє iPress.ua.

Як видно на фото, на руці Кучер зробив татуювання – тризуб України, зневаживши цим також ще й малий герб нашої держави.

bbPF7bmG3yA«Я ху*сос, и сегодня я побывал на еврейском мемориале, помянул бедняг оттопырив средний пальчик в сторону мемориала, це перемога, главное не в АТО жопу рвать», – написав під фото Кучер.

Хлопець опублікував це фото 28 червня і згодом, зрозумівши, що зробив помилку, видалив його і написав: «Перепрошую усіх поляків за це фото у Майданеку. Не маю нічого проти поляків. А фото зробив, бо не люблю євреїв». Він також зробив собі ще один напис на руці поруч із тризубом польською мовою: «Поляк є моїм братом».

Проте було запізно. За кілька годин про фото дізналася вся Польща. Вчинок українця обурив громадськість, його обговорювали на форумах, у Facebook та у ЗМІ. Дехто навіть погорожував знайти і вбити його.

«Така поведінка є обурливою. Пам’ятник боротьби і мучеництва, присвячений пам’яті майже 80 тисячам людям різних національностей і віросповідань, які втратили свої життя в Майданеку. Показувати у його сторону образливі жести – це вираз неповаги до усіх, хто страждав у таборі», – прокоментувала вчинок українця речниця музею у Майданеку Агнєшка Ковальчик-Новак.

-49b7y-OIR4Фото публічно засудили також українці Любліна. «Ми засуджуємо цей вчинок. Це провокація спрямована проти нашої країни. Цією справою повинні зайнятись відповідні органи», – зазначив консул України в Любліні Віталій Білий.

29 червня стало відомо, що Владислава Кучера виключили із навчального закладу у Любліні. Відомий польський журналіст Томаш Мацейчик на своїй сторінці у Facebook написав, що перебування хлопця у Польщі добігає кінця, а його вчинком займається окружна прокуратура у Любліні.

Дивак у Тернополі виліз на пам’ятник Тарасові Шевченку (відео)

Воїн з АТО прозвітував перед своїми краянами з Борщова

Стрибки на лижах з трампліну у Кременці без різниці зі своїм міністром чи без нього (відео)