Мешканця Лановеччини обікрала родичка, майно чортківчанина викрав сусід

Поділитися

Із заявою про крадіжку до правоохоронців Лановецького райвідділу внутрішніх справ звернувся 53-літній житель села Лопушне. Потерпілий повідомив, що з його помешкання зникла майже тисяча гривень. Правоохоронці оперативно встановили підозрюваного у крадіжці. Нею виявилася 39-річна родичка потерпілого.

Чоловік зустрів братову дружину поблизу сільської крамниці, разом випивали. Коли той добряче захмелів, родичка відвела його додому та поклала спати. Вже в будинку зловмисниця витягла з кишені штанів господаря усі гроші. Вона сподівалася, що родич вранці і не пригадає, куди подів власні кошти. Усю викрадену готівку жінка використала на власні потреби.

Однак уникнути відповідальності за скоєне злодіяння не вдалося. За фактом злочину правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Крадіжкою закінчилося розпивання спиртних напоїв і на Чортківщині. Мешканець села Нагірянка, запросивши до себе у гостину сусіда, не підозрював, що впустив до хати злодія. В минулому З2-річний односельчанин вже притягувався до відповідальності за скоєння майнових злочинів. Тож коли господар помешкання добре захмелів і заснув, сусід виніс з помешкання усе цінне, що потрапило під руку – ТВ-тюнер, стабілізатор струму, одяг. Прихопив крадій і готівку – 40 американських доларів та 30 євро. Гроші швидко витратив на випивку.

Правоохоронці викрили зловмисника. Той у скоєному зізнався. Викрадене майно працівники міліції повернули власнику. А горе-сусіду знову доведеться відповісти за протиправний вчинок. Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Сьогодні українці святять яблука, виноград та інші дари садів

Сьогодні свято Преображення Господнього або Спаса