На Терпнопільщині мобілізованих заохочують воювати за 20 тисяч

Поділитися

На Тернопільщині нема кому воювати. Сьогодні область очолює антирейтинг за виконанням плану 6-ї хвилі мобілізації.

Проте в місцевому військовому комісаріаті і досі вірять, що ще не пізно виправити ситуацію. І для цього вони знайшли свій оригінальний спосіб.

Шоста хвиля мобілізації завершується, а Тернопільщина готова відправити до зони АТО лише 615 людей. При цьому по області 32 тисячі отримали повістки, але у військоматах так і не з’явилися.

Воювати чоловіки не поспішають, визнають у військкоматі. І навіть знають, як заохотити українців.

“Якщо поліції, яка на сьогодні створюється, платять від 8 і більше тисяч, то відповідно адекватно мають платити і військовослужбовцям, які захищають батьківщину.

Я думаю, що якщо буде приблизно таке саме грошове забезпечення, як в поліції, то в комісаріатах будуть черги”, – пояснив військовий комісар Тернопільського облвійськкомату Володимир Катинський.

Допомагати зголосилися місцеві бізнесмени. Заохочуватимуть майбутніх захисників роботою та грошима.

Володимир Бліхар готовий взяти до себе 10 добровольців. Кожному гарантує роботу, разову допомогу у 20 тисяч гривень та до 100 тисяч, якщо солдат отримає поранення і потрібне буде лікування.

“У нас виник соціальний проект не просто підтримувати солдат гречкою або тушонкою, а дати можливість нашим бійцям бути матеріально забезпеченими, отримати якусь початкову суму, яку вони можуть залишити своїм родинам та кожен місяць мати нормальну суму зарплати”, – запропонував підприємець Володимир Бліхар.

За тиждень із 10 запропонованих місць зайняті вже 7. Із дня на день хлопці готуються вирушити в зону АТО.

“Я про соціальний проект я побачив по телебаченню. Це мене зацікавило. Тому що я все одно вирішив для себе що я йду в ЗСУ. Тому прийшов сюди. Сьогодні мене влаштували”, – розповів учасник соціального проекту Богдан.

“В разі чого, я знаю, що я фінансово забезпечений. Навіть не я, а моя дружина залишається із дитиною, і вони мають якусь фінансову допомогу”, – розповів учасник соціального проекту Андрій.

Нині лише у Тернополі більше 3,5 тисяч підприємств. Якби до соціального проекту долучились хоча б половина, то хвиля добровольців поглинула б і шосту, та взагалі будь-яку хвилю мобілізації.

http://podrobnosti.ua

Чилійські студенти створили велосипед, який неможливо вкрасти (відео)

Тернопільський бізнесмен-депутат Ландяк підтвердив, що має 870 тисяч боргів