Жити по-новому

Поділитися

Сестри Настя і Юля живуть в таборі для переселенців в Коростишіві з серпня минулого року. Як і для останніх 220-ти осіб з Луганської області, санаторій “Тетерів” став для них новим будинком.

Вони бігли із зони бойових дій в надії почати нове, щасливіше життя тут, але в мирному житті вони зіткнулися з новими проблемами. Санаторій, в який їх поселили, не ремонтувався декілька десятиліть, а гроші, які виділили волонтери на поліпшення житлових умов, директор пансіонату забрав собі, щоб розплатитися із старими боргами.

В результаті через несплату комунальних послуг адміністрація Житомирської області загрожує відключити в санаторії електрику, воду і зупинити постачання і так мізерного продовольства. Переїхати в інше місце в більшої частини сімей немає можливості, оскільки приблизно дві третини переселенців – це багатодітні матері, інваліди, діабетики, сердечники, самотні пенсіонери, а невелика частина працездатних чоловіків переживає величезні складнощі з працевлаштуванням: працедавці переселенцям з Донбасу не дуже довіряють і прагнуть брати лише на найважчу і низькооплачувану роботу.

Не один раз їх “кидали” на гроші, просто не виплативши заробіток. Проте, не дивлячись на всі складнощі, люди продовжують сподіватися на те, що їхнє життя коли-небудь налагодиться.

Як Тягнибок доньку заміж видавав

Страшна пожежа в Тернополі (відео)