Ризики від запропонованих змін до Конституції треба знати і виправляти

Поділитися

????????????????????????????????????

У містах України триває акція, під час якої активісти політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» пояснюють громадянам, які ризики і небезпеки містять у собі запропоновані зміни до Конституції України. У «Народному контролі» переконані: конституційні новації потребують зваженого і відповідального підходу, ретельного обговорення у суспільстві.

Про це йшлося у сюжеті програми «Факти» (випуск за 04.09.15) на телеканалі ICTV.

На думку лідера партії «Громадський рух «Народний контроль», народного депутата України Дмитра Добродомова, перш, аніж просувати зміни до Основного Закону України через парламент, влада мала провести розʼяснювальну роботу, поцікавитися думкою народу.

«Ці зміни не пройшли публічного обговорення. По суті, у людей не запитали їхньої думки. Тим часом у запропонованих змінах бачимо суттєву централізацію та навіть узурпацію влади. Передусім це стосується пунктів про перфектів», – наголосив Дмитро Добродомов.

Те, що влада не провела відкритого обговорення, обурює й українців, які також проти запропонованих змін до КУ.

«Ці зміни – міна сповільненої дії, яка дозволить ворогу просувати далі до нас свою лапу», – переконаний прикарпатець Дмитро Прокопович.

«Ми хочемо реальної децентралізації, і влада мала поцікавитися у людей, чого вони прагнуть. А щодо особливого статусу для східних областей, то цей момент вартувало б ретельніше прописати у законі, а не вносити у Конституцію», – наголосив дніпропетровець Андрій Міщенко.

Відзначання симпатиків та благодійників групи «Схід та Захід єдині» на Тернопіллі

Після ДТП Чорновола добивали кастетом