Він лежав у соняшниках, стікав кров’ю і по телефону розказував казку синові

Поділитися

20150805094505Олесь Санін режисер фільму «Поводир» розповів історію однієї жительки Маріуполя Донецької області.
За словами режисера, спочатку українську кінострічку «Поводир або Квіти теж мають очі» керівництво маріупольського кінотеатру відмовилося показувати. Мовляв, хто ж його знає, яка влада прийде до міста завтра. Однак, на вимогу громадськості, кіно все ж показали, пише PRESS-ЦЕНТР.

– Реакція глядачів мене приємно вразила. А найбільше вразив відгук однієї жінки. Вона підійшла до мене після показу і подякувала за соняшники у кадрі, – розповів зі сльозами на очах Олесь Санін  на фестивалі “Бандерштат” у Луцьку.

«Мені коханий казав, що пішов у військо добровольцем, підвозити воду українським бійцям. Насправді ж – воював… А я не знала…- почала розповідь молода жінка. – Якось увечері, коли син не міг довго заснути, зателефонувала коханому і попросила його розповісти малому казку. Тільки передала телефон дитині, як малий влігся, а незабаром і заснув. Після цього телефон коханого більше не відповідав. А згодом його зранене тіло знайшли у соняхах. Їхню бригаду розбили окупанти… А він із важкими пораненнями в живіт та ноги лежав у соняхах, стікав кров’ю і розказував казку синові…»

 

Руслана ЛУЩАН

Україна – Білорусь: хто переможе?

Сьогодні у Тернополі, на Східному масиві, відбулась аварія між двома автівками