“Народний контроль” вимагає регулярно перевіряти стан гідрантів у Тернополі

Поділитися

На «Гарячу лінію «Народного контролю» звернулися мешканці Пронятина, які повідомили: через проблеми із гідрантами у мікрорайоні практично не можливо боротися із пожежами.

Як розповіла пані Ольга, через те, що пожежники не встигли вгамувати полум’я, в її брата згорів хлів: «У двох гідрантах не було води. Сусіди відрами носили воду, ми самі гасили вогонь».

Потерпілий Микола стверджує: якби не допомога людей, вогонь з його хліву перекинувся би на інші будинки. Тим часом пожежна машина поїхала заправлятися в інший мікрорайон, назад повернулася через більш, як годину.

«На моїй пам’яті вже було п’ять випадків, коли все згорало вщент через проблеми із гідрантами», – розповідає мешканка Пронятина Інна.

Люди переконані, пожежники мають чітко знати, де заправитися та постійно контролювати справність гідрантів.

У пожежній частині активістці «Народного контролю» Наталії Карпишин переконували: завжди реагують на виклики дуже швидко, втім спрогнозувати, в якому стані гідрант – складно. Врешті пообіцяли: від тепер будуть посилено стежити за станом гідрантів у Пронятині.

«Машина прибула на виклик через 8 хвилин. У мікрорайоні Пронятин є два пожежних гідранти, але вони були несправні. Ми звернулися у водоканал і вже на наступний день їх відремонтували. Раз на півроку ми перевіряємо всі гідранти у місті. Я гарантую, що всі машини в нас боєздатні, всі заправлені і водою і пально-мастильними матеріалами», – запевнив начальник Тернопільського міського відділу управління ДСНС Віталій Поворозник.

На наступний день після зйомок сюжету пожежники виїхали на місце та на прохання «Народного контролю» здійснили позапланову перевірку гідранта у Пронятині, які зараз справді у робочому стані.

 

Розклад поїздів зі столиці до Тернополя буде змінено з 25 жовтня

Вбивчі щити знову на дорогах Тернополя