Шахрайство під час вступної кампанії у тернопільських вузах процвітає

Поділитися

tney4В Тернопільських ВНЗ члени приймальних комісій, незважаючи на намагання Міністерства освіти добитися справедливості у прийомі на навчання студентів, придумали спосіб влаштування «потрібних» людей на державну форму навчання у ВНЗ.
Для прикладу, ви погано здали екзамен та згідно рейтингу в Інтернет системі «Конкурс» не набрали необхідної кількості балів для вступу на державну форму навчання. Але, як нам стало відомо, маючи сильне бажання вчитись за державний кошт та, звісно, необхідну суму коштів для винагороди приймальній комісії, ви все таки зможете потрапити на державну форму.
Досягнувши за гроші домовленості про вступ на державну форму із членом приймальної комісії, вас, незважаючи на дані ІС «Конкурсу» просто зарахують на державну форму навчання.
Але ж кількість місць на державну форму обмежена? запитаєте Ви.
Так, звичайно.
І коли вас зарахують на державну форму, когось із абітурієнтів, який має повне право вчитись за державні гроші, і знаходиться вище від Вас у рейтингу ІС «Конкурс», доведеться зарахувати на платну форму. В Тернопільських ВНЗ таке можливе. Робиться це дуже просто і різними способами. Інколи абітурієнту кажуть, що він запізно подав окремі оригінали документів для вступу або ж підписують від нього фіктивну заяву про відмову від навчання на державній формі. Тому в серпні до нього просто телефонують і повідомляють, що він на жаль не потрапив на державну форму. Не вірите?

Ось надаємо список студентів ТНЕУ 2-го курсу на місце яких під час вступної кампанії 2014 року зарахували інших вступників з нижчим рейтингом. Ось уже другий рік вони, нічого не підозрюючи оплачують навчання, хоча мали повне право вчитись на державній формі.
Думаємо, що ця схема процвітала і під час нинішньої вступної кампанії. Тому пропонуємо студентам 1 курсу ще раз перевірити свій рейтинг по ІС «Конкурс». Якщо побачили себе у рейтингу на державній формі, а вчитесь ви на платній, то письмово звертайтесь за поясненнями до ректорів або одразу у правоохоронні органи.
Андрій Козак, спеціально для “Про все”

tang
tang2
tang3

Прогноз погоды для бомбардировок в Сирии (видео)

У Тернополі їздить автобус з агітацією політичної партії “Воля”