Вчора у Тернополі презентували унікальну книгу для патріотів

Поділитися

Замордовані політичними баталіями і скандалами тернополяни, вчора отримали масу позитивних вражень на презентації книги Євгена Бліхаря “Моє життя. Мій Тернопіль”. З перших акордів геніальної мелодії Мирослава Скорика, з перших слів Олега Германа присутні ніби потрапили в неймовірну атмосферу давнього, але такого рідного Тернополя.

Презентації книги такого рівня давно вже не було у нашому місті. Схожий формат видання світ бачив 12 років тому, коли тернополяни захоплено читали “Тернопіль у плині літ” Любомири Бойцун. Праця ж Євгена Бліхаря ніби одушевляє наукові напрацювання краєзнавців. Євген Бліхар надзвичайно просто оповідає про життя Тернополя у 30-х роках минуло століття, коли пройшли його дитинство і юнацькі роки.  Автор описує своє навчання у школі святого Казимира, побут, жартівливі ситуації і політичні тенденції. Євген Бліхар досліджує корені міщанських родин Тернополя, їх внесок у культурний розвиток міста.

З точки зору дитячих переживань постають трагічні сторінки у житті Тернополя 1939 року, більшовицької та німецької окупацій.

Під час презентації виступали родичі та гості, які добре знали Євгена Бліхаря, доктора медичних наук, лікаря-фтізіатра, вченого і громадського діяча.

Порадував тернополян й директор видавництва “Джура” Василь Ванчура, який пообіцяв на листопад презентацію другого доповненого видання книги “Тернопіль у плині літ”.






Кандидати в депутати на Тернопільщині нехтують законом

Дмитро Ярош не підтримує Михайла Ратушняка на виборах міського голови Тернополя