Збиток Volkswagen після “дизельного скандалу” склав майже 4 млрд доларів

Поділитися

dsc07684За підсумками третього кварталу автомобільний концерн Volkswagen отримав збиток значно більший, ніж прогнозувалося. Операційний збиток автоконцерну на тлі скандалу з дизельними двигунами склав  3,48 млрд євро (3,84 млрд дол.), повідомляє УНН з посиланням на звітність компанії.

Це перший квартальний збиток компанії за останні 15 років роботи. Основна частина збитку припадає на виплати споживачам у зв’язку з “дизельним скандалом”, який загрожує відкликанням до 11 млн автомобілів по всьому світу. За оцінками компанії, вона вже виплатила за скандал близько 6,7 млрд євро, ця сума виявилася значно нижчою, ніж прогнозувала більшість аналітиків.

При цьому виручка компанії з початку року зросла на 8,5%, в цілому з початку року автоконцерн продав 10,14 млн автомобілів.

Компанія Toyota стала найбільшим продавцем автомобілів у світі згідно з даними за перші дев’ять місяців цього року. Японський автовиробник за три квартали поточного року продав 7,5 млн автомобілів, обійшовши Volkswagen з його 7,43 млн та General Motors з 7,2 млн.

Зазначимо, за підсумками першого півріччя Volkswagen випереджав Toyota. Продажі Toyota за дев’ять місяців цього року є на 1,5% нижчими, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Toyota вперше обійшла GM у топі найбільших продавців автомобілів у 2008 року і відтоді не сходила з першої сходинки цього рейтингу. Винятком став 2011 рік, коли потужне цунамі на північному сході Японії порушило виробництво Toyota і першим знову став концерн GM.

Партия “Укроп”обьявляет всеобщую мобилизацию

Корбана ночью брали 500 альфовцев свезенных со всей страны, а Бен Ладана ликвидировали два десятка американских спецназовцев