30 листопада у Тернополі виступить хор імені Григорія Верьовки

Поділитися

verovkaУ понеділок, 30 листопада, у Тернополі перебуватиме хор ім. Г.Верьовки. Хор дасть концерт в Березілі  о 19.00 год.

Вартість квитків – від 50 до 120 грн.

Довідка

Хор Верьовки – найбільший український професійний хоровий колектив, який з 11 вересня 1943 року тріумфально поширює світом українську народну пісню та українське музичне мистецтво.Організатором і першим керівником колективу був Григорій Верьовка, котрий очолив його разом зі своєю дружиною Елеонорою Скрипчинською. До першого складу хору увійшли 134 виконавці: 84 хористи, 34 артисти оркестру, 16 артистів балету. Від 1944-го колектив базується в Києві.

У 1965-му колектив очолив Анатолій Авдієвський. На честь засновника колективу присвоєнно його ім’я. Того ж року колектив отримав звання заслуженого, а 1997-го надано статус національного.
При хорі існує творча лабораторія з аутентичного виконання народної пісніnbsp;— фольклорна група яка систематично записує і розшифровує народні пісні, організовує серії самостійних концертів.

А. Авдієвський уперше ввів у народний хор жіночі академічні голоси, розширивши його виконавські можливості. Його не задовольнило класичне одно регістрове і однотемброве звучання жіночих голосів, на зразок ансамблів і хорів окремих регіонів України (Полтавщини, Черкащини).

До складу колективу входить хор, оркестр і танцювальна група. Основу репертуару складають український фольклор, пісні та танці інших народів.

Беженцы из Одессы в Бурятии плачут, вспоминая сытую жизнь в Украине (видео)

Водій в’їхав в дерево у Гусятині