Ганебні підсумки першої сесії Кременецької районної ради

Поділитися

kremenec_1Завершилася перша сесія новообраної Кременецької районної ради.
Коротко.
Голова виборчої комісії зачитала про обрання нового складу депутатського корпусу. УРА!
Обрали тимчасову президію (головував Марутовський В.І.), лічильну комісію, секретаріат.
Розглянули регламент. Внесли поправку про визнання недійсними бюлетнів із непередбаченими позначками. Не прийняли поправки про те, що особу можна висувати на посаду голови або заступника максимум двічі. Хтось прикольнувся: так можна обирати голову до нескінченності.
Запропонували кандидатів На посаду голови райради. Від Солідарності – Стефанський В., від Свободи – Смаглюк А. Обидва виступили. Перший коротко – “я ж не готувався”, другий більш розлого. Обговорили. Чоповський М. (Свобода) – Смаглюк класний, упорався із тягарем, який на нього звалився. Савчук В. (Народний контроль) – повторив тези, висловлені ним на зустрічі, фактично голів фракцій, 06 листопада при голові РДА (див. матеріал нижче). Задворна М. (Солідарність) – Стефанський класний, ми всі одна партія – “Кременеччина”. Сімчук С. (Солідарність) – захистився за Задворну, яку хтось назвав у залі “регіоналка”, помахав суворо “пальчиком” на тих, хто займається деструктивом.
Голосування: 24 голоси за Стефанського, 10 за Смаглюка. Розклади: за першого проголосували Солідарність, Батьківщина, Радикальна партія, за другого – Свобода та Народний контроль. Голова райради Стефанський В. ДВІЧІ УРА!
Новообраний голова запропонував у заступники Месніковича М. (Батьківщина). Голосування. Угадайте результат? Звісно ж. 24 голоси за, 10 проти. Розклади: за проголосували Солідарність, Батьківщина, Радикальна партія, проти – Свобода та Народний контроль. Заступник голови Меснікович М. ТРИЧІ УРА!
Цілком очевидно, що у райраді чітко викристалізувався розклад сил. Солідарність, Батьківщина та партія “Знімай штани” знайшли порозуміння у кадрових питаннях у межах району.
Що голова, що його заступник у виступах зазначали, що не є ставлениками партій, а будуть працювати на благо та в інтересах усіх.
Наступна сесія у вівторок-середу. Почнуть ділити комітети, призначати керівників комісій. Для нас це не є настільки важливо, але принципово у плані розуміння того, чи зможуть нові очільники вилізти за межі партійних штанців.

Народна рада

Гарбузова каша на передові позиції під посвист куль

Тернопільські дослідники стали лауреатами Всеукраїнської премії імені Дмитра Яворницького