Капіталізація Google за день збільшилася майже на 70 мільярдів доларів

Поділитися

googleАкції Google Inc. на торгах у п’ятницю злетіли в ціні на 16,3% – до рекордних 699,62 долара, капіталізація компанії за одну сесію збільшилася на 66,9 млрд доларів, що є максимальним одноденним зростанням, яке колись відбувалося на Уолл-стріт.

Про це пише MarketWatch. За даними FactSet, на закриття ринку 13 листопада капіталізація Google становила 478 млрд доларів.

Зростання ринкової вартості Google за одну сесії стало рекордним для Уолл-стріт, перевищивши попередні скачки капіталізації Apple Inc. і Cisco Systems.

Ринкова вартість Apple 25 квітня 2012 року злетіла за один день на 46 млрд доларів, Cisco збільшила капіталізацію на 66,1 млрд доларів 17 квітня 2000 року.

Не менше п’яти брокерських компаній – JPMorgan, Bernstein Research, Nomura Research, Jefferies і Evercore – очікують подальшого зростання ціни акцій Google.

Ці брокери поліпшили прогнозну ціну акцій Google на наступні 12 місяців до 800 доларів після публікації компанією звітності за третій квартал 2015 року.

Прибуток і виторг материнської холдингової компанії Google Inc. – Alphabet Inc., створеної в серпні цього року, перевершили очікування ринку в третьому кварталі 2015 року, компанія також оголосила про запуск програми викупу акцій на суму понад 5 млрд доларів.

При ціні акцій в 800 доларів капіталізація Google становитиме порядку 547 млрд доларів. Таким чином, Google стане другою компанією, крім Apple, з ринковою вартістю вище 500 млрд доларів.

Для порівняння: капіталізація Apple в даний час становить 740 млрд доларів.

Призначили тимчасово виконуючого обов’язки керівника або головного бухгалтера – подайте зміни

Ищи кому выгодно