Про останній бій УПА та інших борців

Поділитися

Обкладинка222У видавництві «Рада» побачила світ книга тернопільського історика, почесного краєзнавця Віктора Уніята «Історичні силуети. «Тернові долі» Олега Цетнарського».
Ґрунтовне дослідження розповідає про останній бій УПА, що відбувся на хуторі Лози поблизу с. Божиків Бережанського району та приурочене до 55-річчя цієї збройної сутички. Також до книги увійшло кілька коротких історичних сюжетів про інших борців за волю України та репресованих священиків. Усі імена та події – реальні.
Книга легко читається, адже автор подав історичні події через призму літературної композиції. Усі історичні оповідання просякнуті любов’ю до України, синівською вдячністю її захисникам.
Видання проілюстровано світлинами, копіями документів, зокрема опрацьованими в архіві управління СБУ в Тернопільській області. Книга буде корисною історикам, краєзнавцям, літераторам, педагогам, студентам, учасникам АТО, священикам, усім, хто цікавиться історією, зокрема національно-визвольною боротьбою українського народу. Редактори – Богдан Мельничук і Микола Ротман.
Нагадаємо, що 2015-й з ініціативи депутатів обласної ради оголосили на честь 55-річчя останнього бою УПА у Тернопільській області Роком повстанської звитяги. За підтримки Тернопільської обласної ради було проведено низку заходів для вшанування пам’яті полеглих героїв.
Ольга ВОЛИНСЬКА.

Волонтери передали ліжка з Чехії для українських військових госпіталів, зокрема й у Тернопіль

У Тернополі запрацює гаряча лінія на тему сімейного насилля