Розбір “польотів” у новій фракції “Свободи” у Тернопільській міській раді триває

Поділитися
Іван Сороколіт
Іван Сороколіт

Як повідомляла тернопільська інтернет-газета “Про все”, вчора до Тернополя завітав лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок. Через затримку розгляду справи у столичному суді Юрка Сиротюка, Тягнибок дещо спізнився. Проте, партійці його дочекались. Зустріч мала торкнутися питання “командної гри” свободівців.

Найцікавишим моментом у розгляді справи по суті чому три свободівці Роман Навроцький, Іван Сороколіт та Ігор Турський бачать себе одночасно секретарями міської ради і не можуть поступитися партійними інтересами, виявились фінансові питання.

Як відомо, депутат-свободівець Сорокаліт Іван – керівник комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа» . Першочергово планувалось, що це підприємство буде займатися послугами із обслуговування аеропорту. Але сподівання мерії залучити певні авіарейси до Тернополя не виправдались. Тому було вирішено внести зміни до статуту підприємства і покласти на нього інші функції. Підприємство залишилось без виконання роботи, а оскільки зараз виникла потреба комусь займатися впорядкуванням кабельних мереж, щоб не створювати окрему структуру було запропоновано взяти вже зареєстроване підприємство і доручити йому цим займатися. Про це розповів свого часу журналістам міський голова Сергій Надал.

Ігор Турський, секретар Тернопільської міської ради
Ігор Турський, секретар Тернопільської міської ради

Сороколіт був головою Тернопільської  обласної організації Громадянської партії ”ПОРА”. До обрання  депутатом міської ради у 2010 році працював викладачем Міжрегіональної академії управління персоналом. окрім того, він має відношення до Інтернет-сайту «Форум файного міста» і є співвласником мережі кафе «Крапка». Все це ми розповідаємо, щоб зрозуміти подальшу історію розвитку подій.

Вчора на засіданні виконкому під час затвердження фінансових звітів Сорокаліту було вказано на те, що у пропонованому плані на 2016 рік він запланував зменщення прибутків і збільшення зарплати. Депутат Сороколіт із найвищим рейтингом сильно образився, що його добробут залишають на поталу інфляції. Хоча насправді середня зарплата по його комунальному підприємтсву 4 тисячі 900 гривень. Офіційна зарплата Сороколіта  більше 6000 гривень. Але вся справа в тому, що в Сорокаліта є кредит більше 100 000 доларів в банку Універсальний. За ці кредитні кошти він придбав квартиру на вулиці Микулинецькій, біля Об’їздної.

Бізнес Сороколіта занепадає, відколи він “намилився” заробляти важкою працею депутата у сесійній залі – голосуванням за “масні” питання. Кредит він віддати не може. Нині діючий секретар міської ради Ігор Турський йому позичив значну суму грошей на погашення процентів в банку, але цього замало. Тому і Сорокаліт і біситься, що не матиме контролю в сесійній залі. Очевидно, Сороколіт лобіює висунення Турського на посаду секретаря тернопільської міської ради, а Ігор Володимирович посприєю вирішенню фінансових проблем Сороколіта.  Простіше кажучи, Сороколіт хоче впливати на рішення Тернопільської міської ради  і голосування депутатів через Турського і Навроцького. Останній – Роман Навроцький, просто підіграє проти Надала, щоб отримав задоволення Олексій Кайда.

Продовження історії очікуйте згодом.

Роман Навроцький уважно слухає настанови Олексія Кайди
Роман Навроцький уважно слухає настанови Олексія Кайди

У Білокриниці перевернулась вантажівка (відео)

Как живет Ангела Меркель: зарплата, жилье и машина канцлера Германии