Сьогодні у Тернополі концерт пам’яті Ігоря Білозіра

Поділитися

Тернопіль-13.11Сьогодні у Тернополі, в облдрамтеатрі, відбудеться концерт памяті Ігоря Білозіра. Як відомо, 2015 рік на Львівщині оголошено роком народного артиста України, дивовижної сили композитора-лірика, самобутнього та неповторного таланту, керівника ВІА «Ватри» Ігоря Білозіра. У рамках вшанування 60-річчя від дня народження композитора, Львівська обласна філармонія представляє  у чотирьох містах: Дрогобичі, Тернополі, Червонограді та Івано-Франківську    музичний проект, лейтмотивом якого стала пісня Ігоря Білозіра «Пшеничне перевесло».

Десятки чарівливих, невмирущих пісень  виконають для Вас – народний артист України Мар’ян Шуневич, заслужений артист України Олег Кульчицький, заслужений артист України Олег Батов, Ліліана Раврух, ВІА «Ватра», ансамбль «19-й клас», Естрадно-симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії.
Початок – 18:30

11 листопада  концерт у Дрогобичі вже відбувся.
13 листопада Тернопіль – Тернопільський академічний обласний український драматичний театр імені Т. Г. Шевченка
16 листопада Червоноград – Народний дім
20 листопада  Івано-Франківськ – філармонія

Довідка:
Білозір Ігор – один з найвідоміших та найталановитіших українських композиторів, народний артист України, виконавець та лідер вокально-інструментального ансамблю «ВАТРА». Своїми вчинками композитор утверджував прагнення бути українцем. Його творчий спадок і сьогодні знаходить відгук в українських душах.Музичні твори Ігоря Білозіра давно уже стали народними, а його композиції і надалі залишаються актуальними. Автор таких популярних пісень, як «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Від Бога», «Перший сніг», «Весільний марш», «Не сип, мила, скла»… 8 травня 2000 року його побили у кав’ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові. У Ігоря була стражденна місія любити Україну, і цю місію він проніс упродовж усього свого короткого життя.Внаслідок завданих травм 28 травня 2000 року серце композитора зупинилося назавжди.

Розпочався суд над 42-річним узбеком, який убив 10 жінок

Скоро в Україні почнеться велика війна?