Тернопільські рятувальники звертаються до батьків: не залишайте дітей без нагляду!

Поділитися

dyta3 початку листопада 2015 року в Україні почастішали випадки травмування та загибелі дітей на пожежах.Біда може статися саме тоді, коли діти залишаються самі –небезпека чатує їх на кожному кроці: вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників і запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці – під час стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку: у лісі, горах, біля водоймищ. Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко стають першопричинами сумних наслідків. Тому дуже важливим є навчати підростаюче покоління правилам безпеки.
Рятувальники звертається до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду! Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією та ліками. Навчайте підростаюче покоління правилам поводження на транспорті, автошляхах та залізниці, обережності в поводженні зі свійським та дикими тваринами. Звертайте їхню увагу на те, що гриби та деякі рослини можуть бути отруйними, а підозрілі предмети можуть становити небезпеку. Наголошуйте їм, що ігри з вогнем стають причиною виникнення пожеж, предмети в аерозольній упаковці та піротехнічні засоби мають можливість вибухати, а розлита ртуть викликає сильне отруєння. Неодмінно нагадуйте дітям ці та інші правила поведінки.
Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову про безпеку життєдіяльності та пам’ятайте, що такі хвилини інколи вимірюватимуться ціною життя. І щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!
У ДСНС України у Тернопільській області

Сложный выбор смартфона: Acer, Apple, Lenovo

Призначили тимчасово виконуючого обов’язки керівника або головного бухгалтера – подайте зміни