У Бережанах знущаються над психічнохворими

Поділитися

12193621_892857457449962_7062787790995142297_nЗа непослух підопічних Бережанського психоневрологічного будинку інтернату що у селі Краснопуща вказаного району Тернопільської області, закривають у «карцер».
Двоє чоловіків на протязі місяця не відомо за які провини відбувають покарання у нелюдських умовах. Закрита тісна кімната з металевою решіткою на дверях, без електричного освітлення і доступу свіжого повітря та води, з відром для справляння природних потреб замість туалету і жахливим різким запахом випорожнень – саме таку картину побачили монітори національного превентивного механізму Володимир Шевченко та Іра Максимова під час візиту без попередження у вище вказаний заклад, що був проведений 9 листопада 2015 року.
Багато чого «цікавого» побачили монітори в інтернаті (відсутність верхнього одягу, антисанітарні умови, порушення норм пожежної безпеки, халатне ставлення до своїх обов’язків з боку персоналу інтернату тощо), це і буде відображено в звіті.
За фактами виявленого порушення про незаконне позбавлення волі та жорстоке поводження з підопічними було повідомлено прокуратуру області та поліцію. Після прибуття останніх моніторинговий візит було припинено, а в закладі залишилась працювати слідча група.

Володимир Шевченко

Степан Гіга мав аншлаг у Кременці (відео)

Як затримання Геннадія Корбана перетворилось на мексиканський серіал в ефірі ТСН каналу «1+1»