Українці здобули дві медалі на чемпіонаті світу з джиу-джитсу

Поділитися
Іван Настенко (праворуч)
Іван Настенко (праворуч)

У місті Бангкок (Таїланд) відбувся чемпіонат світу з джиу-джитсу, на якому представники України завоювали дві бронзові медалі, повідомляє Мінмолодьспорту України.

Бронзовим призером цьогорічної світової першості у розділі “файтинг” став чемпіон Всесвітніх ігор, призер Всесвітніх ігор з єдиноборств, багаторазовий чемпіон Європи і України Іван Настенко. Він здобув нагороду у ваговій категорії до 85 кг.

Розібравшись на старті змагань з господарем турніру і словенцем, український спортсмен поступився росіянину. Проте вже у “бронзовому” двобою І.Настенко був сильніший за ще одного представника Росії.

Другу “бронзу” до нашої скарбнички поклав Богдан Мочульський. Третю позицію він зайняв у 62 кг. Спочатку українець зустрівся зі спортсменом з Казахстану, після – з французом. За вихід до фіналу він боровся з німцем, який виявився сильнішим, а за підсумками змагань став чемпіоном світу. За “бронзу” Б.Мочульський успішно провів бій з ще одним представником Франції.

Додамо, в неофіційному медальному заліку “жовто-блакитні” посіли 23 позицію.

Нагадаємо, в минулому році в Парижі І.Настенко і Б.Мочульський також піднімалися на третю сходинку п’єдесталу пошани планетарного форуму з джиу-джитсу.

На Тернопільщині судитимуть водія, який збив дитину та закопав тіло у кар’єрі

Олена Підгрушна фінішувала лише на 12 місці