Управління соціального захисту населення Підгаєцької райдержадміністрації виплатило зайвої державної допомоги майже на мільйон гривень

Поділитися

groshi-300x225Зайву виплату державної соціальної допомоги на загальну суму понад 950 тис. грн виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії Управління соціального захисту населення Підгаєцької райдержадміністрації.
Зокрема, через те, що деякі громадяни подали недостовірні відомості про отримані доходи, володіння чи користування земельними ділянками і транспортними засобами, управління зайво виплатило їм державну соціальну допомогу як малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 575 тис. грн.
Окрім того, 195 громадян, оформлених як піклувальники за інвалідами І групи та особами, що досягли 80-річного віку, фактично не здійснювали такого догляду, бо певний час перебували за межами країни. Однак вони отримали від управління компенсацію, а з державного бюджету за них безпідставно переказували до Пенсійного фонду України єдиний соціальний внесок. Це призвело до зайвого витрачання 383 тис. грн.
Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.
Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Поминальний день у Тернополі видався дуже емоційним (фото)

На вулиці Карпенка водії наїхав на 33-річну тернополянку