Від гірки до травмпункту (відео)

Поділитися

У Тернополі біля будинку на вул. Будного, 34 дитячий майданчик уже давно перебуває в аварійному стані. Гойдалки – покриті іржею, а на гірці стирчить гострий метал, об який порізалася вже не одна дитина.
«Коли дитя спускається з гірки, може порізати пальчики. А сам спуск закінчується бетонованим майданчиком, що вкрай небезпечно», – розповіла журналістам «Народного контролю» молода мама Ольга.
За словами місцевої мешканки Ірини, також у пісочниці вже два роки не привозили свіжий пісок.
Щоб діти могли побавитися, чимало батьків ведуть малечу на інший майданчик на вул. Миру, до якого понад кілометр.
«Я зверталася в міську раду і до самого мера Сергія Надала з проханням облаштувати дитячий майданчик. Пообіцяли привести свіжий пісок, але так і не зробили цього», – говорить молода мама Ірина.
Щоб з’ясувати, коли діти матимуть безпечне місце для ігор, журналісти «Народного контролю» звернулися до місцевого ЖЕКу. Директор ПП «Фаворит» Олег Лемега повідомив, що його підприємство обслуговує будинок лише три місяці, тож навести лад на майданчику ще не встигли. Водночас запевнив, що працівники «Фавориту» негайно відремонтують гірку. Також на кінці спуску встановлять пісочницю.
Щодо нових гойдалок, то, за словами Олега Лемеги, рішення прийматимуть спільно із місцевими мешканцями.
«Нове обладнання коштує, як увесь річний бюджет будинку. Тож якщо мешканці вирішать, що в їхньому будинку упродовж року не треба буде нічого ремонтувати, а натомість краще купити 5 чи 6 елементів дитячого обладнання, то так і буде», – пояснив Олег Лемега.

Компания Panasonic представила на продажу уникальный прибор для красоты – инновационный фотоэпилятор

17 листопада камерний оркестр філармонії дасть концерт для фортепіано