“1+1” покаже історичну драму “Століття Якова”

Поділитися

Яков в молодостиТелеканал «1+1» запускає лінійку спеціальних телевізійних проектів, присвячених новітній історії України.

Днями «1+1 Продакшн» на замовлення каналу «1+1» приступив до виробництва 4-серійної костюмованої історичної драми «Століття Якова», за мотивами однойменного роману-лауреата престижної премії «Коронація слова» українського письменника Володимира Лиса.

Це історія людини, яка проти своєї волі була втягнута в історичні конфлікти.

«Однією з визначних рис літературного процесу в Україні є художнє переосмислення вирішальних історичних подій. «Століття Якова» – це перша з екранізацій сучасних українських творів, запланованих каналом «1+1» на наступний рік. Лауреат «Коронації слова», роман Володимира Лиса, дає можливість оцінити тріщини і розломи в історії України ХХ-го століття очима простого волинського селянина, довгожителя Якова Меха. У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити», – говорить Олена Васильєва, головний продюсер фільмів і серіалів каналу« 1+1».

Дії картини розгортаються в період з моменту закінчення Першої світової війни і до наших днів.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

«В Україні зараз дуже високий попит на все, що пов’язано з нашою історією, особливо ХХ століття. Це обумовлено тим, що проблеми, які зараз вирують в Україні, беруть початок не з часів Запорізької Січі, Київської Русі або язичництва – ми боремося з тими проблемами, які зароджувалися саме у ХХ столітті, – говорить сценарист Андрій Кокотюха. – Цікаво й те, що головний герой драми – не відомий полководець, політик чи письменник. Це звичайний волинський селянин Яків, який час від часу опиняється у критичних ситуаціях і повинен виходити із зони власного комфорту, робити важливий вибір і займати конкретну позицію. Це актуально зараз для багатьох українців».

Цікаво, що роль Якова зіграють одразу два українських актора: в зрілому віці – Станіслав Боклан, а в юності – Роман Луцький. У драмі також зіграють відомі українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

За словами генерального продюсера «1+1 Продакшн» Вікторії Лєзіної, продюсерська група проекту активно працює над тим, щоб фільм став подією на українському телебаченні.

 Побачити україномовну історичну драму глядачі телеканалу «1+1» зможуть вже навесні 2016 року.

Як скористатися “Програмою енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового сектору” у Тернополі

«Метаморфози» та «Моя полонина»