4G в Україні дозволять аж у грудні 2017 року

Поділитися

d4e479887e0ae67993c5fce1402dcf12Україна відстає безнадійно від передових технологій. Нещодавно в Японії протестували 5G, а Кабінет міністрів України лише затвердив план заходів щодо впровадження системи рухомого зв’язку четвертого покоління 4G, згідно з яким тендер на отримання частот із використанням технології LTE відбудеться аж у грудні 2017 року, передає прес-служба уряду Яценюка.

Згідно з розпорядженням Кабміну №1232 від 11 листопада, до кінця року має бути затверджене технічне завдання на виконання науково-дослідної роботи щодо заходів із впровадження 4G. До кінця 2016 року треба прийняти результати виконаної науково-дослідної роботи та надіслати їх заінтересованим державним органам для впровадження.

Протягом листопада 2015 рік – червня 2017 року уряд планує затвердити та виконати план заходів щодо вивільнення смуг у діапазоні 790—862 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE. У червні 2017 році планується вивільнення смуг у діапазоні 694—790 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE.

У червні 2017 року згідно плану Кабміну планується затвердити за погодженням з Генеральним штабом Збройних Сил та НКРЗІ методики розрахунку електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, а також провести заходи щодо забезпечення електромагнітної сумісності та спільної роботи радіоелектронних засобів спеціальних користувачів та радіоелектронних засобів загальних користувачів радіотехнології LTE.

“Вжити заходів до проведення рефармінгу та запровадження технологічної нейтральності на основі загальноприйнятих специфікацій 3GPP для впровадження радіотехнології LTE, а також вирішення у разі потреби організаційних, технологічних, економічних та інших питань. Забезпечити надання суб’єктам ринку телекомунікацій на конкурентній основі відповідно до закону права на користування радіочастотним ресурсом України з використанням радіотехнології LTE, у тому числі пакетами в різних діапазонах, зокрема шляхом проведення тендеру, переможцями якого визначатимуться учасники, що виконали всі умови і запропонували найвищу ціну за відповідну смугу”, – такі заходи планується зробити у грудні 2017 році.

Нагадаємо, 23 липня Президент П.Порошенко підписав указ “Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління”.

Тайсон викине пояс чемпіона IBF?

“Тернополянка” успішно виступає на першому зимовому Кубку України