На Тернопільщині рік розслідують смертельне ДТП з чиновником

Поділитися

kremЩе в січні на Тернопільщині трапилось резонансне ДТП. Тоді в місті Шумськ Mercedes місцевого чиновника збив на узбіччі двох підлітків – 17-річного хлопця та 14-річну дівчину. Юнак загинув на місці.

Вже скоро минає рік, але ніхто так і не покараний. Чому так сталося – з’ясовували кореспонденти телеканалу “Інтер”.

Ось на цьому місці раптово обірвалось життя Юрія. Хлопцеві було лише 17.

“Він зустрічався з дівчиною і того вечора вони вирішили зустрітися. Вони пройшли декілька метрів і, як пояснює Ірка, що відчула удар в ноги і все”, – розповідає батько загиблого хлопця Володимир Ящук.

Дівчина попри тяжкі травми вижила. Юрій теж мав шанс вижити якби водій не втік з місця ДТП, переконаний батько загиблого.

“Я думаю, що би він зупинився, проявив людські якості, не кинув дітей напризволяще, щоб вони вмирали тут, на снігу. Можливо вдалося б врятувати мого єдиного сина”, – каже батько хлопця.

krem2Машину, яка збила підлітків, та її власника – директора Кременецького лісгоспу – знайшли. Але чоловік спершу своєї вини не визнавав. Стверджував, нібито вагітна дружина була за кермом. А він, п’яний, – просто спав поруч.

Проте саме чиновник є фігурантом кримінальної справи, яку, на думку родичів постраждалих, намагаються зам’яти.

Батько загиблого розповідає, що чиновник підкупив його колишню дружину – матір Юрія. Та отримала будинок у Шумську за відмову від претензій. Чиниться тиск і на Ірину. Від неї вимагають змінити покази в суді.

“Їй говорять, щоб вона сказала, що хоч одною ногою, але таки стала на проїжджу частину. Вона сказала, що брехати не буде. Я якщо йшла по узбіччі, значить йшла по обочині”, – каже бабуся дівчини, яка постраждала у ДТП Олена Ухач.

У прокуратурі відкидають звинувачення у затягуванні справи.

“Затягування з нашої сторони ніякого не було. На даний час триває судове слухання, досліджуються обставини. Стосовно обвинуваченого, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – запевняє прокурор відділу прокуратури Тернопільської області Руслан Цар.

Сам чиновник і далі ходить на роботу та навіть їздить у відрядження.

” – Не можете поспілкуватись, через те що директор зараз в управлінні.

– А коли буде?

– Не можу вам сказати , і наразі він ще у відрядженні”.

Тому рідні постраждалих уже не впевнені, що винуватець ДТП взагалі буде покараний.

Тернопільського хірурга Едуарда Ремезюка нагороджено державною нагородою

У соцмережах сміються з вбиральні на АЗС WOG в місті Кременець