Шукайте нелегальні ялинки на вулицях Тернополя

Поділитися

etyketkaВулиці наших міст заповнені спиляними зеленими красунями. Але, нажаль, частина з них є нелегальними. Всесвітній фонд природи WWF в Україні нагадує, що українці можуть легко відрізнити легальні дерева, щоб не купувати незаконний товар. Також, кожен може долучитися до перевірки місць продажу новорічних ялинок, щоб завадити нелегальному продажу чи попередити інших жителів міста про це правопорушення.

В точках продажу ялинок треба звертати увагу, чи мають вони бирки або спеціальні самоклейні етикетки. Новорічні ялинки, незалежно від підпорядкованості та форми власності підприємства чи організації, що здійснює їх заготівлю, повинні маркуватися спеціальними уніфікованими засобами (бирками, самоклейними етикетками), що містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Якщо дерева не мають бирок чи етикеток – це нелегальні ялинки, і є привід звернутися до поліції.

Ялинки з бирками також можуть бути нелегальними. Штрих-код на бирці або етикетці слід перевірити на сайті Держлісагентства (http://www.ukrforest.com/check). Якщо в базі немає даних на це дерево, то воно, ймовірно, сумнівного походження.

«WWF в Україні створив карту (http://bit.ly/1QlxXaz), на якій можна знайти чи відмітити розсадники живих дерев, а також точки продажу легальних і нелегальних ялинок. Карта постійно поповнюється даними від наших волонтерів по всій країні», – каже Андрій Плига, координатор волонтерів WWF в Україні. – «Ми просимо Вас також відмічати обстежені Вами точки з легальними чи нелегальними ялинками і вказувати кількість (хоча би приблизну) ялинок на точці».

Безруков і Боярський: 83-м російським пропагандистам заборонили в’їзд до України

Пророчество монаха: Путина убьют 7 января 2016 года