США внесли до санкційного списку “Яндекс.Деньги”, українські дочки ВТБ і Сбербанка та інші російські фінансові організації

Поділитися

sanktsiyiСША розширили санкційні списки щодо Росії. У них внесені ВТБ24, «дочки» Сбербанка, а також «Яндекс.Деньги».

Міністерством фінансів США опублікувало два списки російських компаній і фізичних осіб, щодо яких введено санкції. Перший – SDN – перелік фізичних і юридичних осіб, чиї активи в США підлягають заморожуванню і з ким американцям заборонено вести бізнес.

Друга частина – список SSIL, в який включені компанії, що потрапили під секторальні санкції. Їм заборонено брати кредити, розміщувати цінні папери та облігації, отримувати від американських компаній будь-які технології та послуги, призначені для використання у проектах з розвідки і видобутку нафти на глибоководних морських ділянках, на арктичному шельфі і в сланцевих пластах.

Як повідомив агентству «Інтерфакс» прес-аташе американського посольства в Москві Вільям Стівенс, США внесли до списку низку фізичних та юридичних осіб, які вже числяться в списку санкцій ЄС. За його словами, це зроблено для того, щоб забезпечити ситуацію, при якій представники бізнесу США і ЄС грають за одними правилами – пише РБК.

Серед фінансових організацій в американському списку секторальних санкцій є ВТБ24, банк VTB Africa, дочірні підприємства ВТБ в Україні та Казахстані, Сбербанк в Україні, Білорусії, Швейцарії, Австрії, «Яндекс.Деньги» (в цій компанії Ощадбанку належить 75% акцій) та багато інших фінансових організацій пов’язаних зі Сбербанком Росії.

Серед інших компаній у списку SDN «Ялтинська кіностудія», санаторій «Нижня Ореанда», державний концерн «Массандра», комбінат шампанський вин «Новий світ», агрофірма «Магарач », «Азовський лікеро-горілчаний завод» та десятки інших організацій.

Також до списку потрапили багато представників окупаційної влади на сході України, а також колишній міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, колишній міністр МВС України Віталій Захарченко

watcher.com.ua

Мер Збаража отримав орден

Де взяти гроші? Альтернативні варіанти економічної політики України