Суд виніс вирок українцю, який кинув яйце в президента

Поділитися

Польський суд виніс вирок українцю, який в 2013 році кинув яйце у попереднього президента Польщі Броніслава Коморовського під час його візиту на Волинь, передає  “112 Україна“.

За інформацією ЗМІ, шість місяців позбавлення волі з відстрочкою до 2 років умовно і штраф у 2 тис. злотих, саме таким сьогоднішній був вирок Варшавського суду українцю за неповажне ставлення до колишнього президента Польщі Броніслава Коморовського.

Українець повинен попросити публічно вибачення і зробити це також за свій рахунок. Це вибачення має з’явитися як мінімум у двох ЗМІ Польщі.

Нагадаємо, інцидент стався в липні 2013 року в Луцьку під час візиту Броніслава Коморовського для вшанування 70-ї річниці Волинської трагедії. Коли польський президент розмовляв з місцевими жителями після богослужіння, молодий чоловік кинув у нього яйце. Охорона одразу ж повалила його на землю, після чого він був затриманий міліцією. Подібну поведінку засудило українське Міністерство закордонних справ. Сам Коморовський закликав не надавати інциденту особливого значення. Через кілька днів після події український суд за хуліганські дії покарав українця роком позбавлення волі умовно.

444444-4444444444-1_2592f

 

Мешканець Шумщини обікрав сільську крамницю

Українець здобув перемогу на чемпіонаті Європи з плавання