У Тернополі збирають підписи за повернення тролейбусного маршруту №3 до попереднього варіанту

Поділитися

MvENJfJuZK0Завтра, 24 грудня, з 08:00 до 09:00 на зупинці на вул. Симоненка (біля церкви св. Петра) я збиратиму підписи за повернення тролейбусного маршруту №3 до попереднього варіанту – до центру міста, а не зигзагами на “Східний”, в результаті чого люди залишаються на зупинках, а тролейбуси за цим маршрутом навіть у годину-пік їздять практично порожніми.

Єдине, що повертаючи маршрут №3 у попередній варіант, пропоную пустити його по вул. Крушельницької і Замкова. Бо через залізничний вокзал і так їздять тролейбуси маршруту №8.

У прикріпленому відеоролику – підтвердження, що маршрут до 11-ї школи і на “Східний” недоцільний. Відео зняте ще 18 листопада, але з того часу ситуація не покращилась.

Міському голові м. Тернополя
п. Надалу С. В.
Марчевського Антона Олександровича
(адреса)
buran16@gmail.com, (телефон)

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Сергію Віталійовичу!

Прошу Вас розглянути можливість повернути тролейбусний маршрут №3 до попереднього варіанту – із прямим сполученням мікрорайону «Аляска» з центральним ринком, але з невеликими змінами : у напрямку від вул. Л. Курбаса до ринку – по вул. Крушельницької. Назад – як і раніше, через залізничний вокзал.

Нинішній маршрут 3-го тролейбуса – через «Східний» масив – організований так, що ним мало хто користується. Достатній пасажиропотік упродовж дня, за моїми спостереженнями, є лише у напрямку, який не зазнав змін – від ринку на мікрорайон «Аляска». Цей напрямок є прямим, а тому люди ним користуються. У напрямку від «Аляски» на «Східний» масив тролейбуси пустили «десятими» дорогами – по вул. Тарнавського і просп. Злуки. У той час, як найкоротший варіант – по вулицях Київській та 15 Квітня. Якщо подивитись на мапу міста, то буде видно, що тролейбус у напрямку «Східного» зараз долає неабиякий гак. Відтак, упродовж дня – незалежно, година-пік це чи ні, – тролейбусі за вказаним напрямком їздить лише кілька пасажирів. Дещо краща ситуація на ділянці маршруту зі «Східного» масиву у напрямку центру міста і ринку, але тільки у ранкову годину-пік, коли люди їдуть на роботу. В інший час цей напрямок дублюється іншими маршрутами №4 та №5. Нерідко можна побачити, що тролейбуси цих вказаних маршрутів їздять парами, відтак забирають пасажирів один в одного та їздять майже порожніми. В умовах економічної кризи та жорсткої економії це, на моє переконання, є неприпустимим.

Мені стало відомо, що тролейбуси 3-го маршруту через «Східний» масив пустили на прохання декількох мешканців мікрорайону «Аляска» – запровадити маршрут попри міську поліклініку №2, що на вулиці Купчинського. Як бачимо, кілька людей поставили у заручники десятки тисяч мешканців «Аляски» та «Баму», котрі тепер не завжди можуть вчасно доїхати до центру міста чи ринку.

Крім того, рух тролейбуси 3-го маршруту «Аляску» та «Східний» сполучають лише в одному напрямку. Щоб потрапити назад, потрібно або їхати годину через центр міста і центральний ринок, або з пересадками.

Варто відзначити, що рух тролейбусів маршруту №3 не проходить безпосередньо біля поліклініки №2. Щоб до неї потрапити, необхідно від найближчої зупинки «Духовний центр» пройти ще близько 500 метрів. Хоча попри саму поліклініку проходить інший тролейбусний маршрут – №9, зупинка якого розташована біля самого входу. А враховуючи те, що більшість її відвідувачів – це пенсіонери та люди похилого віку, йти півкілометра пішки мало хто з них захоче. А дехто просто не зможе.

Пенсіонери та люди похилого віку користуються пільгою – безкоштовним проїздом. Тому якщо їм необхідно потрапити у поліклініку, вони можуть доїхати із пересадкою: спочатку від «Аляски» тролейбусами №3 або №8 на вулицю Тарнавського, де вони переходять дорогу і сідають у тролейбус №9, яким вони їдуть до самого входу в медичний заклад. У зворотному напрямку вони від поліклініки тролейбусом №9 їдуть до зупинки «Універсам», що на проспекті Злуки, переходять дорогу і сідають у тролейбуси №3 чи №8, яким прямують додому.

Якщо пустити тролейбуси №3 від «Аляски» напряму до центру міста, значно зросте пасажиропотік (як це, власне, і було до зміни руху в напрямку «Східного».

Конфігурація маршруту через вулицю Крушельницької розвантажить рух попри залізничний вокзал, а також на вузькій ділянці вулиці Руська, де дуже часто виникають затори. Дані напрямки від мікрорайону «Аляска» сполучають тролейбуси маршруту №8. Натомість №3 напряму сполучатиме «Аляску» з адміністративно-діловим центром міста, де розташовані: обласне управління Державної фіскальної служби, обласна державна адміністрація та обласна рада, міська рада, обласне управління Національного банку, бізнес-центр «Облагробуд», обласні відділення «Укрсиббанку» та «Універсал-банку», Облспоживспілка. Також у теплу пору року зручно буде добиратися до парку ім. Т. Г. Шевченка і центральної набережної Тернопільського ставу. У то же час рух по вулиці Крушельницької дасть можливість мешканцям ближньої частини мікрорайону «Новий світ» потрапити електротранспортом до міської поліклініки №1 (зупинка «Центр») і на центральний ринок.

У вечірній час, коли маршрут №3 уже не проходить через ринок, а тільки попри філармонію, тролейбусами у напрямку «Аляски» можуть користуватись пасажири на одній із найзавантаженіших зупинок – «Центр», що біля церкви Різдва Христового.

В умовах економічної кризи та жорсткої економії необхідно якомога раціональніше використовувати наявні транспортні ресурси.

24 грудня 2015 року.

Антон Марчевський

Водій іномарки наїхав на пенсіонера

У Тернополі з’явився новий став (фото)