За спотворення історичного будинку в Тернополі на вулиці Січових Стрільців понесуть відповідальність

Поділитися

rogevРеконструкцію історичного будинку на вул. Січових Стрільців, 17 призупинили. Роботи продовжать навесні, а тим часом в архбудконтролі та в ОДА мають визначити, як покарати забудовника за порушення та рожевий колір.

Дозволи на реконструкцію будинку на вул. Січових Стрільців, 17 надав Департамент культури та релігії Тернопільської обласної державної адміністрації. Цей орган також здійснює контроль за дотриманням усіх умов, адже даний об’єкт – пам’ятка архітектури місцевого значення, розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. Міська рада надала містобудівні умови та обмеження для проектування.

– Оскільки забудовник самовільно пофарбував будинок та здійснив ряд інших робіт, була створена спеціальна комісія із представників Державного будівельного контролю, міської ради та Департаменту культури та релігії Тернопільської обласної державної адміністрації. Замовник реконструкції повідомив комісію, що реставрація будинку тимчасово призупинена, у зв’язку з настанням зимового періоду, – говорить Сергій Надал.

Міру відповідальності забудовника за недотримання умов реконструкції будинку на вул. Січові Стрільці, 17 повинні визначити фахівці управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області та відповідного департаменту облдержадміністрації.

Суд визнав незаконним будівництво торгового комплексу під залізничним вокзалом в Тернополі

На Тернопільщині старшокласниці жорстоко побили 13-річну дівчину